Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Wi-fi Újdonságok, érdekességek, cikkek képes leírás: Megőrülnek - Wifi [2. oldal]
részletek »

Wi-fi Újdonságok, érdekességek, cikkek: Megőrülnek - Wifi [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: wi-fi.tlap.hu » Wi-fi Újdonságok, érdekességek, cikkek
Keresés
Találatok száma - 30 db
Megőrülnek az emberek a Wi-fi nyomtatóért

Megőrülnek az emberek a Wi-fi nyomtatóért

Rekord mennyiségű wireless (Wi-fi) nyomtatót adtak el az utóbbi időben: 135 százalékkal nőtt az arány 2008-ban az előző évhez képest. Ráadásul 2007-ben az összes eladott tintasugaras nyomtatóknak csupán négy százaléka volt vezeték nélküli eszköz, 2008-ban már 10 százaléka. 2009. januárjában pedig a tintasugaras nyomtatók teljes piacának 16 százalékát vezeték nélküli nyomtatók tették ki. A Lexmark szerint e siker oka abban rejlik, hogy a technológia egyszerű, mobil, megosztható, gazdaságos és környezetbarát, miközben a vezetékes nyomtatóknál megszokott minőséget és teljesítményt nyújtja.

Mozgásérzékelés Wi-fi-vel?

Mozgásérzékelés Wi-fi-vel?

Egyelőre ugyan még csak igen homályosan és rövid távon, de már átlátnak a falakon a Utah-i Egyetem kutatói, méghozzá egészen prózai módon: Wi-Fi-s rádiójelek segítségével. A technika az igen hangzatos variancia-alapú rádiótomográfiás képalkotás névre hallgat, és egy 34-node IEEE 802.15.4 vezetéknélküli hálózat jeleivel dolgozik - amit hagyományosan leginkább személyes hálózatokban, vagy otthoni automata rendszereknél szoktak alkalmazni.

Netezzen kedvére! Ingyenes wifi Sopron fő terén

Netezzen kedvére! Ingyenes wifi Sopron fő terén

Időkorlát nélkül bárki ingyen netezhet a soproni Fő téren. Egyúttal már működik, a teret mutató webkamera. Régi hiányt pótolt most az önkormányzat, amikor a Sopron Régió Turisztikai Nonprofit Kft-vel együttműködve ingyenes wifi kapcsolatot épített ki - kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját Barcza Attila, az ifjúsági, turisztikai és sportbizottság elnöke.

Nézze meg a láthatatlant: ilyen a wifi-jel 3D-ben

Nézze meg a láthatatlant: ilyen a wifi-jel 3D-ben

A wifi-jel láthatatlan, azonban vannak, akik ügyes módszerekkel láthatóvá tudják tenni. A YouTube-ra került fel egy érdekes videó, amelynek készítője néhány egyszerű eszközzel lényegében egy wifi-radart készített, így térben tudta vizualizálni a wifi-jelet, annak változásaira alapozva. A YouTube-on a videó alatt azok a források is megtalálhatók, amelyeket felhasználva akár saját wifi-megjelenítő eszközt is készíthetünk.

Novatel Mi-Fi

Novatel Mi-Fi

Mára a mobilinternet legalább olyan mindennapos kommunikációs eszközzé vált, mint a vezetékes hozzáférés, egyértelmű, hogy az elérhető árú és folyamatosan fejlődő technológiáé a jövő. Ráadásul most már akár routerestül is magunkkal vihetjük, hála a Novatel Wireless mobil megoldásának.

Szériafelszereltség lesz az autók internet-hozzáférése?

Szériafelszereltség lesz az autók internet-hozzáférése?

2016-tól a közel 62 millió autóban lehet majd netezni, gyári eszközökkel. Igaz, messze van még 2016, bár egy előremutató felmérés szerint bő hat év múlva már nagyjából 62 millió autó fog gurulni beépített Wi-Fi internethozzáféréssel, így nem fog igazán gondot jelenteni az utazás közben lefolytatott netkapcsolat létesítése; nem kell majd különféle mobilnetes eszközökkel bajlódnunk.

Toshiba TG02 a Wi-fi Allialce oldalán

Toshiba TG02 a Wi-fi Allialce oldalán

Habár a 4,1 hüvelykes, 480x800 képpontos érintőkijelzővel szerelt, mindössze 9,9 milliméter vékony Windows Mobile 6.1 alapú Toshiba TG01 nem tudta megváltani világot, a gyártó továbbra is szeretné meghódítani Európát különleges készülékeivel. A cég idei évre tervezett termékpalettája egyébként már áprilisban kiszivárgott, melyet az elődhöz hasonló kialakítású, ám vízálló TG02 modell amerikai FCC általi megerősítése is alátámasztani látszott. Idő közben a TG02 a Wi-Fi Alliance jóváhagyását is megszerezte, ám ezúttal úgy, mint TM5-E01 kódnevű kagylómodell. Egyelőre tehát nem tudni pontosan, hogy a TG02 milyen kialakítású is lesz, de nagy valószínűséggel egy 1 GHz-es Qualcomm Snapdragon processzorral, 3 hüvelykes, 480x800 képpontos belső érintőkijelzővel és 0,8 hüvelykes külső megjelenítővel, valamint teljes QWERTY gombsorral szerelt kagylóként látja majd meg a napvilágot.

Tudod ki lopja a Wi-Fi-det?

Tudod ki lopja a Wi-Fi-det?

A Who Is On My WiFi megmondja, milyen eszközök csatlakoznak a hálózatunkhoz. Vannak helyzetek, amikor a kiválasztott jelszavunk nem elég ahhoz, hogy visszatartsuk a szomszédot vagy egy ismeretlen járókelőt attól, hogy az otthoni Wi-Fi hálózatunkon lógjon. Amikor nagyon belassulnak a weboldalak, a streamelt videók, és a fájlok sem mozognak olyan gyorsan fel és le, akkor ez is egy lehetséges ok lehet a háttérben. Ilyenkor nem is igazán a vezeték nélküli kapcsolat lopása jelenti a problémát, hanem, hogy sok eszköz próbál megosztani egy egyre lassabb hálózatot.

Új LED-es vezeték nélküli adatátviteli rekord született

Új LED-es vezeték nélküli adatátviteli rekord született

A Siemensnek sikerült megdöntenie saját korábbi rekordját a Led-es adattovábbítás terén: a vállalat mérnökei, együttműködésben a berlini Heinrich Hertz Intézet kutatóival, 500 Mbit/s-os sebességet abszolváltak a piacon kapható egyik legerősebb fehér fényforrás, az Ostar Led segítségével. Az adatokat a dióda által kibocsátott fény intenzitásának apró modulációjával küldték át üres térben pontosan öt méter távolságba, ahol egy detektor átalakította a jelet elektromos impulzusokká. A cég kutatóközpontja előzőleg 200 Mbit/s-ot ért el egy hasonló teszt során, vagyis a sebességet jelentősen sikerült növelniük, a távolság azonban továbbra is relatíve apró maradt. Igaz, egy másik, nagyobb távolságot (a Siemens pontos adatot nem közölt) felölelő kísérletben öt Led együttes alkalmazásával 100 Mbit/s-os sebességet is mutattak a műszerek.

Hirdetés
Wi-fi On Board

Wi-fi On Board

Wi-fit pakolnak az új Peugeot-ba, a vezeték nélküli router modemestül opcionálisan lesz rendelhető a francia autógyár modelljeihez. A 63. Frankfurti Autószalon (IAA, Internationale Automobil-Ausstellung) kiállításon mutatta be gépjárműveibe szánt vezeték nélküli internetelérést biztosító koncepcióját a Peugeot autógyár. A netkapcsolatot biztosító tartozékok, így az előfizető SIM-kártyáját fogadó USB-s szolgáltatótól független HSDPA 3G modem és az egyszerre több kapcsolatot lehetővé tevő wi-fi router a francia cég 5008-as típusjelű modelljében debütál, 2010-től más gyártmányokhoz opcionálisan rendelhető tartozékként lesz elérhető. Az extra tartozék árazásáról a Peugeot egyelőre nem közölt információkat, mint ahogyan azt sem tudni, hová építik majd be az egységeket a járműben. Annyi bizonyos, a fedélzeti wi-fi természetesen a kocsi mozgása közben is működni fog.

Wi-Fi-n küldött árammal dolgozhatnak az érzékelők

Wi-Fi-n küldött árammal dolgozhatnak az érzékelők

A Wi-Fi routerek által kibocsátott elektromágneses sugárzás nem csak adatok, hanem energia átvitelére is alkalmas. Ezt eddig is tudtuk, egy új kutatás azonban azt is bebizonyította, hogy ehhez nem kellenek dedikált, vagy utólag módosított hardverek, csupán szoftverfrissítéssel felkészíthetőek erre a hagyományos hozzáférési pontok.

Wi-fi-s szívritmus-szabályozó

Wi-fi-s szívritmus-szabályozó

Internetes kapcsolaton keresztül, vezeték nélküli szívritmus-szabályozóval követik orvosai Carol Kasyjanski egészségi állapotát. A roslyni nő elsőként kapott Wi-fi technológiával ellátott ritmusszabályozót, mely lehetővé teszi probléma esetén a gyors beavatkozást.

Wifi-nagyhatalom lenne a Microsoft

Wifi-nagyhatalom lenne a Microsoft

Nemrégiben egy twitterező szúrta ki a Microsoftwifi oldalt, amelyen ugyan nem volt túl sok információ, de annyi kiderült belőle, hogy egy új, nagyszabású szolgáltatással készül bővíteni a palettáját a Microsoft. A cég azóta elérhetetlenné tette ezeket az infókat és az oldalon csak egy rövid üzenet található arról, hogy hamarosan többet is megtudhatunk. Mindenesetre a nemzetközi szaksajtó érdeklődésére a vállalat szóvivője megerősítette a szolgáltatás érkezését, amely 'millióknak hozza el a gondtalan vezeték nélküli internetezést'. További részletek elárulásától azonban egyelőre elzárkózott.

Tuti menü