Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Wi-fi Újdonságok, érdekességek, cikkek képes leírás - Wi-fi.tlap.hu
részletek »

Wi-fi Újdonságok, érdekességek, cikkek - Wi-fi.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: wi-fi.tlap.hu » Wi-fi Újdonságok, érdekességek, cikkek
Keresés
Találatok száma - 30 db
40 éves a vezeték nélküli internet

40 éves a vezeték nélküli internet

A WLAN, a WiFi és más vezeték nélküli adatátviteli technológiák árnyékában mindenképpen meg kell emlékezni az első vezeték nélküli hálózatról, mely a Hawaii Egyetemet kötötte össze más intézményekkel.

A hotspot fenntartóját büntetik a Wi-fi-s letöltésekért

A hotspot fenntartóját büntetik a Wi-fi-s letöltésekért

Egy brit kocsma tulajdonosa 8000 font, vagyis 2,4 millió forint büntetést kapott, mert a söröző vendégeknek nyújtott ingyenes Wi-fi-kapcsolaton egy felhasználó jogsértő tartalmakat töltött le. Ha az ügyből precedens lesz, a néhány hónapja bevezetett és sokat támadott brit fájlcseretörvény megölheti az ingyen wi-fit, hiszen egyetlen szolgáltató sem fogja vállalni a felelősséget a felhasználóiért.

A Wi-fi fontosabb az ételnél a repülőn

A Wi-fi fontosabb az ételnél a repülőn

Az utasszállító repülőkön utazó amerikai üzletemberek fontosabbnak tartják azt, hogy tudjanak internetezni a levegőben, mint a fedélzeten kapott étel minőségét - derül ki az American Airlines és a HP felméréséből. Az e-mailben végzett kutatás eredményeiből kiderül, az amerikai üzleti utazók a legfontosabb fedélzeti kényelmi szolgáltatásnak a wi-fi internetet találják, a szolgáltatást a válaszadók 47 százaléka voksolta az élre, míg az olyan alapszolgáltatásokat, mint amilyen a felszolgált étel, csupán 30 százalék tartotta kiemelt fontosságúnak.

Autós hifit és Wi-fi-t visz a CES-re a Dension

Autós hifit és Wi-fi-t visz a CES-re a Dension

A közelgő szórakoztatóelektronikai vásáron autóba építhető multimédiás rendszereket mutat be a Dension Audio Systems Kft. A magyar tulajdonú Dension Audio Systems önálló standdal és saját fejlesztéssel jelenik meg a 2010 januárjában megrendezésre kerülő Las Vegas-i CES szakkiállításon. A cég olyan termékeket fejleszt, amelyekkel a hordozható zenelejátszók - például az iPodok - összeköthetők az autók beépített zenerendszerével.

Elfogadták a végleges 802.11n Wi-fi szabványt

Elfogadták a végleges 802.11n Wi-fi szabványt

Véget ért a végtelen történet, az IEEE a múlt héten jóváhagyta a 802.11n szabványt. A szervezet áldása ugyanakkor már csak formális, a gyártók évek óta megelégelték a huzavonát, és piacra dobták a még formálódó szabványnak megfelelő eszközeiket.

Eye-Fi Pro 4GB

Eye-Fi Pro 4GB

Az Eye-Fi-ről, ami Wi-Fi támogatással ellátott SD kártyák gyártásával foglalkozik, elég régen hallhattunk utoljára. A gyártó most elkészült legfrissebb termékével, amely az Eye-Fi Pro 4GB-os típusjelzést viseli, és az előző modellekhez képest számos hasznos újítást kínál a felhasználóknak. A friss, SDHC szabványra épülő modellbe bekerült az ad-hoc Wi-Fi támogatás, valamint mostantól az automatikus vezeték nélküli fájlátvitel mellett a szelektív fájlátvitel is elérhető, így a felhasználó kiválaszthatja, hogy melyik képet vagy videót kívánja átküldeni Wi-Fi-n keresztül a számítógépre vagy akár közvetlenül a 25 támogatott fotó- és videó megosztó weblapok valamelyikére. Az új kártya tehát már nem csak a fényképeket, de a videókat is képes Wi-Fi-n keresztül továbbítani. A szelektív módnak köszönhetően egyébként egy régi problémát orvosolt a gyártó: a korábbi modellek automatikusan elküldtek minden elkészített képet a Wi-Fi kapcsolaton keresztül. Jó hír, hogy az új eljárás - azaz a szelektív fájlátvitel - a már meglévő Eye-Fi kártyák esetében is elérhető lesz a felhasználók számára, ehhez csak a kártyához mellékelt kliens szoftvert kell frissíteni. A kártyán természetesen a Wi-Fi-n elküldött fényképek és videók továbbra is megmaradnak, amíg azokat nem töröljük.

Free WIFI Miskolc összes Škoda villamosán!

Free WIFI Miskolc összes Škoda villamosán!

A vidéki nagyvárosok közül Miskolcon először, a Miskolci Városi Közlekedési Zrt. (MVK Zrt.) által üzembe helyezett Free WIFI szolgáltatásnak köszönhetően az összes villamoson díjmentesen lehet netezni. A vezeték nélküli internet hozzáférés (WIFI) maximális sávszélessége járművenként 100 Mbps, melyen a csatlakozott felhasználók osztoznak. A szolgáltatásnak köszönhetően nem csak a városlakók járnak jól, hanem a városba egyre nagyobb számban érkező vendégek is, hiszen így könnyebbé válik akár a látványosságokról szóló leírás vagy egy útvonalterv elkészítése is.

Gyorsítsa fel a wifi-hálózatot!

Gyorsítsa fel a wifi-hálózatot!

A wifi-hálózat sebesség legbiztosabb mérője a saját tapasztalatunk. Ha a kedvenc oldalunk csak lassan nyílik, próbáljuk egy másik honlapot. Ha már mindketten csak vonakodva nyílnak meg, érdemes a wifi-nk állapotát szemügyre venni. Nem kell programozónak lenni ahhoz, hogy felgyorsítsuk a wifi-hálózatunkat. Alapvetően négy oka lehet annak, hogy lelassult a hálózatunk. Ezek pedig a következők: a számítógép, a router, a wifi-kapcsolat, vagy a net.

Ingyenes és egységes wifi épül Budapesten

Ingyenes és egységes wifi épül Budapesten

Tíz évvel ezelőtt jelent meg az első komolyabb wifihálózat hazánkban a Wiera nevével fémjelezve, de a szolgáltató idővel elvesztette az érdeklődését, és nem fejlesztette tovább a rendszereit. Tavaly azonban felvásárolta őket az ACE Telecom, és teljesen újratervezte a szolgáltatást. Ennek az eredménye a szórakozóhelyeken, rendezvénytermekben, hotelekben és közterületen elérhető Wifizone.

Hirdetés
Ingyenes wi-fi jön majd a kukákból New Yorkban

Ingyenes wi-fi jön majd a kukákból New Yorkban

A hulladékgazdálkodással foglalkozó Bigbelly olyan okos kukák kihelyezését tervezi, melyek majd képesek lesznek internetet biztosítani a közelben járóknak. Kezdésként Manhattan belvárosába indul el a projekt, ahol 170 kukát már ki is helyeztek. Mindegyik napelemmel működik.

Instant pénzszórás Wi-fi-vel

Instant pénzszórás Wi-fi-vel

A mobilinternet futótűzként terjed, és a korábban riválisnak tartott wi-fi segítheti a további terjeszkedését. Wi-fi-n könnyebb megosztani a hozzáférést, a mobilnettel pedig ott is lehet hotspot, ahová a vezetékek nem érnek el. A Mifi hotspotot, és két szoftveres megoldást teszteltünk. Egy modern embernél legalább két olyan hordozható eszköz van, amivel eléri az internetet. Menet közben böngészhetünk játékkonzollal, netbookkal, laptoppal, mobillal és médialejátszóval, vagy novellákat tölthetünk le a könyvolvasóra. Csakhogy nem használhatjuk több SIM-kártyán ugyanazt a korlátlan mobilnetes díjcsomagot, és a gyártók is inkább a wifit részesítik előnyben. Ha egyetlen előfizetéssel, de több kütyüvel akarunk netezni, akkor muszáj közbeiktatni valamit.

Internetes riasztó a T-Home-tól

Internetes riasztó a T-Home-tól

A Magyar Telekom Otthonőrző néven havidíjas védelmi szolgáltatást indított, melynek alapját egy mobilinterneten és Wi-fi-n kommunikálni képes riasztórendszer képezi, melyhez ajtónyitást, mozgást érzékelő szenzorokat és webkamerát is adnak. A szerkezet e-mailben vagy sms-ben riasztja a tulajdonost, ha behatolót érzékel, webfelületről vagy mobilról vezérelhető és bárki saját kezűleg is felszerelheti.

Ismeretlen Palm modell Wi-fi tanúsítvánnyal

Ismeretlen Palm modell Wi-fi tanúsítvánnyal

A Palm komoly reményeket fűzött az év elején leleplezett Pré készülékhez és a webOS operációs rendszerhez, ám a kisebb-nagyobb szoftveres hibák és a nemzetközi porondon való lassú debütálás végül közel sem tette annyira sikeressé a készüléket, mint azt az elemzők eredetileg várták. A legtöbb modern telefon ma már integrált közösségi funkciókkal a fedélzetén érkezik, és ha egyelőre nem is érnek fel a webOS szintjéhez, rohamosan kezdik megközelíteni azt. A hosszú ideje veszteséges Palm azonban továbbra sem adja fel és a hamarosan megrendezésre kerülő CES alkalmával új modelleket mutat be, melyek közül egy nemrég Wi-fi tanúsítványt is kapott. Az amerikai Verizon Wireless kínálatában debütáló új készülékek a pletykák szerint Pré+ és Pixi+ néven kerülnek majd forgalomba, míg a tanúsítvány P101EWW néven, a Verizon pedig P101 és P121 néven említi a jövevényeket.

Kipróbálható a Connectify - a routereknek befellegzett?

Kipróbálható a Connectify - a routereknek befellegzett?

Egy kis philadelphiai fejlesztőcég, a katonai hálózati rendszereket fejlesztő Nomadio alkalmazásával bármilyen WLAN-adapterből virtuális Wi-Fi router, illetve hozzáférési pont alakítható - legalábbis elvileg. Az egyelőre csak béta verzióban elérhető, egyszerűen használható Connectify lényegében befejezi a Microsoft mérnökei által 2006-ban félbehagyott munkát, melynek eredményeként a Windows 7-be kódszinten bekerült a funkció, csak éppen szoftver nem készült hozzá és támogatást sem kapott. Ez a funkció egyébként Mac OS X platformon már régóta elérhető, ugyanakkor ez az első alkalom, hogy windowsos számítógépeken is ki lehet próbálni a virtuális hozzáférési pontot.

Kiszivárogtatja a WiFi jelszavad a Windows 10

Kiszivárogtatja a WiFi jelszavad a Windows 10

A Microsoft szerint szolgáltatás, a felhasználók szerint hiba a Windows 10 WiFi Sense funkciója, ami minden kontaktunknak elküldi hálózatunk jelszavát. Olyan - mondhatni - jó irányba halad a Microsoft, de ezeket az érthető okokból népszerűtlen lépéseket egyszerűen nem tudja maga mögött hagyni. A Windows 10 az egyébként talán sokak számára hasznos, de kérdéses biztonságú funkciót Express telepítés esetén mindenképp aktiválja.

Más Wi-fi-jére lépni nagyobb bűn, mint táppénzt csalni

Más Wi-fi-jére lépni nagyobb bűn, mint táppénzt csalni

Súlyos vétségnek tekinti a felnőtt magyar lakosság a számítógépekről, a számítógépes hálózatokról, illetve magáról a világhálóról történő lopást - derül ki a Business Superbrand-díjas Szonda Ipsos 2009. május havi felméréséből. Miközben a számítógépes visszaéléseknek ezt a módját komolyan elítélik a válaszadók, addig a szoftverek, operációs rendszerek illegális használatáról, valamint a zenék és filmek jogtalan letöltéséről nem nyilatkoztak különösebben negatívan.

Megérkezett az országos ingyen wifi

Megérkezett az országos ingyen wifi

Fantasztikus újítással jött ki az UPC: ingyenes közösségi wifi-hálóztatott indított. Ez annyit jelent, hogy aki az otthoni modemén bekapcsolja a szolgáltatást, tulajdonképpen bérmentve használhatja az internetet egy wifi hotspotra kapcsolódva. Ez országszerte 200 ezer, Európában pedig több millió új csatlakozást jelenthet.

Tuti menü