Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Wi-fi-s Tesztek, Biztonság, Tanácsok képes leírás - Wi-fi.tlap.hu
részletek »

Wi-fi-s Tesztek, Biztonság, Tanácsok - Wi-fi.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: wi-fi.tlap.hu » Wi-fi-s Tesztek, Biztonság, Tanácsok
Keresés
Találatok száma - 14 db
A Wi-Fi hackelésről részletesen

A Wi-Fi hackelésről részletesen

Mivel lehet felkelteni az eseményen megjelenő több száz szakember és hacker figyelmét? Egy Apple Macbook számítógép teljes feltörése egészen jó próbálkozás lehet. Jon 'Johnny Cache' Ellch és David Maynor biztonsági szakemberek június végén számoltak be kutatásukról, mely szerint számos vezeték nélküli eszköz meghajtószoftverében olyan hibákat találtak, melyek kihasználásával észrevétlenül átvehető az érintett gépek feletti teljes irányítás. A Black Hat konferencián bemutatott demonstráció igazán megdöbbentő.

A Wi-Fi hálózat beállítása az internetes hívásokhoz

A Wi-Fi hálózat beállítása az internetes hívásokhoz

Megadhatja, hogy a Lyncből kezdeményezett hang- és videohívásokhoz és az értekezlettartalmak megosztásához csak Wi-Fi-t szeretne-e használni, vagy ha épp nem csatlakozik Wi-Fi hálózathoz, akkor mobilhálózati kapcsolatot is használ.

Belkin N1 Vision

Belkin N1 Vision

Épp egy hónapja vendégeskedett nálunk az Asus két remek, N-es hálózati eszköze. Ennek évfordulója alkalmából, most bemutatkozik portálunkon a Belkin, hasonló termékekkel. Aki esetleg nem ismerné a Belkin nevet, annak most röviden bemutatjuk, mivel is foglalkozik a vállalat: 1983-ban, Kaliforniában alapították a céget, ami immár 25 éve látja el a számítástechnikai piacot különböző eszközökkel. A termékpaletta igen széles, ami elsősorban a cég dinamikus növekedésének köszönhető. A Belkin elsősorban perifériás eszközöket gyárt, mint pl.: mobil zenelejátszó kiegészítők, KVM switch-ek, kábelek és hubok.

Csináljunk gyors wi-fit

Csináljunk gyors wi-fit

Korábban már írtunk fds gyors tesztjéről az n-es wifi ügyben. Eredetileg nem szándékoztam 52 ezer forintot Airport Extreme-re költeni, de most mégis úgy alakult, hogy Gaba segítségével tudtam egyet szerezni az angoloktól picit olcsóbban.

GeForce 9300-ITX Wi-Fi

GeForce 9300-ITX Wi-Fi

Egészen kicsit (17x17cm) mini-ITX mérete ellenére a Zotac GeForce 9300-as lapja mindent tud, ami a játékhoz, multimédiához vagy a házi mozizáshoz szükséges lehet. Furcsa, de a méret ellenére az új alaplap valóban szolgálhat akár játék PC alapjaként is. Ezt a lehetőséget főleg annak köszönhetjük, hogy a termék Intel LGA 775 processzorokat fogad. Legyen szó egymagos Celeronról, vagy Quad CPU-ról, a ZOTAC GeForce 9300-ITX-WiFi (I-E) mindenevő.

Hackerek paradicsoma

Hackerek paradicsoma

Napjainkra gyakorlatilag bárki számára megfizethetővé váltak a különféle vezeték nélküli (WiFi) eszközök, melyek egyre több háztartásban váltják le a vezetékes hálózatot. A kényelemnek azonban súlyos ára van: a WiFi hálózatok gyakorlatilag teljesen nyitottak, és terjedésükkel egyetemben soha nem látott mennyiségű biztonsági incidens kerül napvilágra.

Ma már nem igényel túlzott erőfeszítést

Ma már nem igényel túlzott erőfeszítést

Ennek ellenére két évvel később sok cég még mindig pont olyan védtelen, mint a Lowe's volt akkoriban. A szakértők többségének véleménye szerint a titkosítás a leggyengébb láncszem a nagyvállalati hálózatokban, mivel nem alkalmazzák a legújabb felhasználó-azonosítási és kódolási technikákat és emiatt megnövekszik a sebezhetőségek jelentette kockázat. 'Sok korai vezeték nélküli eszköz legfeljebb 40-bites WEP kulcsot alkalmazott és egyáltalán nem támogatta a felhasználó-azonosítást' - emlékeztet Richard Rushing, az AirDefence cég biztonsági igazgatója.

Megmondjuk, mire jó

Megmondjuk, mire jó

Az elmúlt években egy pár routerrel volt dolgom, és annyit meg kellett állapítsak, hogy ezek a kis dobozok is fejlődnek. Egyre olcsóbban egyre több szolgáltatást - mégpedig mindenki által megérthető és kezelhető formában - nyújtanak. Szóval ha laptopot, PDA-t, telefont, vagy más informatikai készüléket vásárolunk, nem baj, ha van benne WiFi. Ezeket a betűszavakat gyakran és sokan puffogtatják, miközben nem is a technikai hátterük a lényeg, hanem az, hogy mire vagyunk képesek általuk, mire használhatjuk azokat a gyakorlatban. Az egyik kulcsszó az információ. Fontos és értékes dolog, és alapvető igényünk, hogy időben, és ahhoz jusson el, akinek szüksége van rá. Ehhez segítenek hozzá minket ezek a betűszavak, illetve az az internetes szolgáltatás, mely mögöttük van. A másik kulcsszó a sebesség, hiszen nem mindegy, milyen gyorsan tudunk például internetezni. A harmadik kulcsszó a költség, mely nagyban meghatározza hozzáállásunkat. Ködös fejtegetés helyett nézzünk néhány példát!

Nem kap elegendő figyelmet a Wlan biztonság

Nem kap elegendő figyelmet a Wlan biztonság

A Jupiter Research piackutató cég 802.11 Planet Conference and Expo kiállításon nyilvánosságra hozott jelentése szerint a társaságok IT vezetői tudnak a WLAN hálózatok biztonsági problémáiról, de csak kevesen tesznek a hiányosságok ellen. A mintegy 500 megkérdezett cég IT vezetőinek 70 százaléka tisztában van a 802.11x hálózatok biztonsági gyengeségeivel, de csak 48 százalékuk tesz érdemi lépéseket a drótnélküli rendszerek biztonságosabbá tétele érdekében.

Hirdetés
Thalys Wi-Fi teszt

Thalys Wi-Fi teszt

Az elmúlt hónapokban sorra jelentették nagy sebességű vasúti szolgáltatók a fedélzeti wi-fi szolgáltatást, melytől elsősorban további üzleti utasok vasútra csalogatását remélik. A belga-francia-holland-német Thalys már 2005 óta teszteli a rendszerét, a brit Virgin Trains is próbálkozik és az amerikai Acela Expressről is lehet hallani. Persze a hagyományos vasutakon ennek a mobil internet korában már kisebb értelme lenne, a több országon keresztül közlekedő, gyakran alagutakban haladó nagy sebességű vonalakon viszont fontos kényelmi szolgáltatás.

Védtelen ausztrál Wi-Fi hálózatok

Védtelen ausztrál Wi-Fi hálózatok

Egy pénteken tartott hacker-konferencián Jason Hart, a WhiteHat igazgatója előadásában elmondta, hogy egy harminc perces wardrive során 751 vezeték nélküli hálózatot találtak Sydney-ben. Wardrive alatt azt a tevékenységet értjük, mikor emberek hordozható számítógépekkel, Wi-Fi eszközökkel és antennákkal felszerelkezve autóval járják a várost, és vezeték nélküli hálózatokat keresnek. A Wi-Fi hálózati megoldások napjainkban tapasztalható terjedése mellett nem meglepő ez a szám, az azonban már megdöbbentő, hogy a 560 esetben teljesen védtelen volt a hálózat, semmilyen titkosítást nem alkalmaztak rajta az üzemeltetők. Szintén érdekes, hogy 260 hálózat esetében még a készülék gyári beállításait sem változtatták meg, ezek az alapértelmezett azonosítójelüket sugározták az éterbe. Ez azt sejteti, hogy az adminisztrátorok gyakorlatilag hozzá sem nyúltak a készülékekhez. Biztonsági szempontból roppant veszélyesek az ilyen hálózatok, hiszen hackerek könnyedén fel tudják törni őket, és kényes információkhoz férhetnek hozzá.

Wi-Fi antennák összehasonlító tesztje

Wi-Fi antennák összehasonlító tesztje

Az Apogee Partners új 'Wi-Fi Antenna teljesítmény' jelentése számszerűsíti a különböző, kereskedelmi forgalomban fellelhető, 802.11x hálózati eszközökhöz kínált antennák teljesítményét és a köztük lévő különbségeket. A jelentés teljes egészében elérhető a kapcsolódó oldali linken. A jelentést a Szilikon Völgyben most folyó 'WiFi Planet' konferencia alkalmából tették közzé. A tanulmány nagyon hasznos azoknak, akik WiFi 802.11a-g hálózatokat működtetnek, eszközöket telepítenek vagy integrálnak vállalati, kereskedelmi és nyilvános felhasználásra. A teljesítmény mutatók más drótnélküli kapcsolódási technológiák (mobiltelefonok, rádió adó-vevők, stb.) összeférhetőségének lehetőségeire is kitérnek.

Wireless LAN X-akták

Wireless LAN X-akták

Olvasóink nyilván sejtik, ami minden krimi végére kiderül, Smith ügynök problémája mégsem olyan megoldhatatlan. Ugyanígy nem tartozik a megoldhatatlan dolgok körébe az X-Micro sikerének titka. Fél évtizedes működése során a tajvani illetőségű gyártó termékek széles skáláját fejlesztette ki és kínálja igen kedvező áron. Videokártyáktól az mp3-lejátszókig sok mindent találunk a palettán, melyen talán leghangsúlyosabb szerepet mégis a kommunikációs eszközök kapják.

Wlan-kezdőcsomag

Wlan-kezdőcsomag

Április elején számoltunk be az IT.news hasábjain a hírről, mely szerint lezárult Magyarország legnagyobb médiakutatása, a VMR2005. Az adatok elgondolkodtatóak, a TNS felmérése szerint az Internet-előfizetések bővülése mellett csökken a modemes felhasználók száma, míg az xDSL hozzáférések 205, a kábelesek pedig 176 százalékkal nőttek. Lassan elcsépelt közhelynek számít az otthoni szélessávú útválasztók jelentőségének növekedéséről írni, mindamellett az eredmények tükrében nehéz ezt megállni. Hasonlóan nő a szerepe a vezeték nélküli hálózatoknak (Wireless LAN). Sajnos a fenti jelentés nem tér ki a vezeték nélküli hozzáféréseket használók számára, de az eladási statisztikák és a mind szélesebb körben terjedő nyilvános hotspotok száma (az IT.news Hotspotter közel 400-at ismer az ország területén) egyaránt a WLAN-felhasználók egyre nagyobb mértékű gyarapodását jelentik.

Tuti menü