Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Wi-fi- ről általában képes leírás - Wi-fi.tlap.hu
részletek »

Wi-fi- ről általában - Wi-fi.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: wi-fi.tlap.hu » Wi-fi- ről általában
Keresés
Találatok száma - 9 db
Egyetlen perc alatt lehallgatható a wi-fi

Egyetlen perc alatt lehallgatható a wi-fi

Egyetlen perc alatt lehallgatható a wi-fi - A wi-fi routerekben széles körűen alkalmazott biztonsági protokoll mindössze 60 másodpercig áll ellen a támadásnak, állítják japán kutatók. A japán kutatók technikája Erik Tews és Martin Beck német tudósok tavaly télen bemutatott eljárásán alapszik. A novemberben demonstrált attak során a szakembereknek sikerült lehallgatniuk a számítógép és a router között zajló adatforgalmat egy módosított támadási metódussal, mely a wifihálózatokat korábban védő WEP (Wired Equivalent Privacy) titkosítási algoritmus sérülékenységére épített, és mely szintén a TKIP biztonsági hibáját használta ki. Míg azonban Tews és Beck csak 15 perc alatt volt képes teljes egészében lehallgatni az eszközök kommunikációját, addig a japánoknak mindez az úgynevezett man-in-the-middle trükk (amikor a kommunikációs csatornát eltérítve valaki mindkét fél számára a másik félnek adja ki magát) és egyéb matematikai eljárások segítségével mindössze egyetlen perc alatt sikerült.

Már fán is terem a wi-fi?

Már fán is terem a wi-fi?

Mo­bil­töl­tő­ként is szol­gál­nak azok a nap­ele­mes pál­mafa-szob­rok, ame­lyek áp­ri­lis óta biz­to­sí­ta­nak in­ter­ne­tes hoz­zá­fé­rést Dubaj já­ró­ke­lő­i­nek. Az arab térségben magától értetődő látvány, ha pálmafák szegélyeznek egy utat. Csakhogy Dubaj belvárosában egészen furcsa fák bukkantak fel: a 6,5 méter magas 'lombkoronás' oszlopok valójában kommunikációs központok,amelyek ingyenes internet-kapcsolatot és hasznos turisztikai információkat biztosítanak a környéken sétálóknak.

Nagyon gyors Asus Wi-Fi

Nagyon gyors Asus Wi-Fi

Az N-es Wi-Fi szabvány, azaz a 802.11n még mindig tervezeti fázisban van, de sorra jelennek meg a magukat egyre gyorsabbnak kikiáltó Draft N-es hálózati eszközök. Ugyan az elméleti maximum, a 300 Mbps-os sebesség inkább jó reklámszövegnek tűnik, az újabbnál újabb Wi-Fi routerek, hálózati kártyák átviteli sebessége egyre gyorsul. Nagyjából másfél éve, a WL-500W óta nem járt Asus hálózati eszköz nálunk, így kíváncsian vártuk az új jövevényeket. A gyártó kínálatából ezúttal két routert és egy USB-s Wi-Fi adaptert vettünk szemügyre. A routerek egyazon széria tagjai: az RT-N13-as és az RT-N15-ös típusok. Különbség csupán annyi van köztük, hogy az N15 gigabites LAN-nal rendelkezik, míg az N13 csak 10/100-as helyi hálózati kapcsolatra képes.

Vezetéknélküli hálózat

Vezetéknélküli hálózat

A 802.11 LAN egy celluláris architektúrára épül, ahol a rendszer cellákra van osztva. Az egyes cellákat (Basic Service Set, röviden BSS-nek nevezik a 802.11 terminológiában) bázisállomások irányítják, melyeket hozzáférési pontnak (Access Point, AP) hívunk. Bár egyetlen cellából is állhat a vezeték nélküli LAN, leggyakrabban néhány cellából álló rendszereket valósítanak meg, ahol a hozzáférési pontok valamilyen gerinchálózaton, elosztórendszeren (Distribution System) keresztül kapcsolódnak egymáshoz. Logikailag elkülönül a BSS-en belül használt átviteli közeg az elosztórendszer átviteli közegétől, ez a kulcsa az architektúra rugalmasságának. A gerinchálózat általában Ethernet, de maga is lehet vezeték nélküli. A teljes összekapcsolt WLAN - beleértve a különböző cellákat, a hozzájuk tartozó hozzáférési pontokat és az elosztórendszert - a felsőbb rétegek számára egy egyszerű 802-es (Ethernet) hálózatnak látszik és a szabványban Extended Service Set-ként van meghatározva.

Wi-Fi

Wi-Fi

A Wi-Fi a WECA (Wireless Ethernet Compatibility Assocation) bejegyzett márkaneve, és a korábban IEEE 802.11b-nek nevezett szabvány közérthetőbb, könnyebben megjegyezhető márkaneve, valamint az ilyen eszközök kompatibilitásának is jelölése. Bármelyik gyártótól is szerezzük be az ilyen eszközeinket, működni fognak egymással. Az Wi-Fi-nek megfelelő eszközök olyan hálózati eszközök, amelyek segítségével rádiós adatátviteli összeköttetetést tudunk megvalósítani. Ezek az eszközök a 2400 Mhz-es frekvencia sávban működnek néhányszor 10mW-os adóteljesítménnyel. A Wi-Fi eszközök segítségével akár 11Mbps sebességet (a rendszer sebessége jelentősen függ a vételi viszonyoktól, ha nem megfelelő a rádió kapcsolat, a rendszer automatikusan visszakapcsol kisebb sebességre) is el tudunk érni, ami megfelel egy hagyományos 10 Mbps vezetékes hálózat sebességének.

Wi-Fi a Wikipédiában

Wi-Fi a Wikipédiában

A Wi-Fi (WiFi, Wifi vagy wifi), az IEEE által kifejlesztett vezeték nélküli mikrohullámú kommunikációt (Wlan) megvalósító, széleskörűen elterjedt szabvány (IEEE 802.11) népszerű neve. A Wi-Fi, az elterjedt nézetekkel szemben, nem az angol Wireless Fidelity kifejezésnek a rövidítése. Az elnevezést egy marketingcég találta ki játékosan utalva a Hi-Fi/hifi szóra, és csak később és átmenetileg igyekeztek rövidítésként feloldani és úgy reklámozni.

Wi-Fi fogalmak

Wi-Fi fogalmak

A vezetéknélküli hálózatok térhódításával párhuzamosan eddig is folyamatosan merültek fel a Wi-Fi-vel kapcsolatos biztonsági aggályok. Nem is alaptalanul, hiszen számtalan olyan módszer látott már napvilágot, amelyek révén a nem megfelelően konfigurált rendszerek könnyedén támadások áldozatává válhatnak. Elég csak a WEP-re gondolni, amely már nagyon régóta több sebből vérzik. Ennek ellenére napjainkban is sok vezetéknélküli hálózat vagy egyáltalán nem alkalmaz titkosítást, vagy még mindig a WEP-re szorítkozik.

Wi-Fi használata vállalati környezetben

Wi-Fi használata vállalati környezetben

A Wi-Fi megítélése az időről-időre felbukkanó rémhírek és nemkülönben a leggyakrabban használt eszközök tökéletlensége miatt sokban hasonlít a korabeli boszorkányok rossz híréhez, a hazai IT-biztonsági szakemberek pedig, ha csak lehet, üldözik és tiltják a vállalati Wi-Fi használatot. Biztonságos Wi-Fi pediglen létezik!

Wi-fi-antennát pizzasütőből

Wi-fi-antennát pizzasütőből

Találtam egy érdekes weboldalt a neten, ahol elvetemült emberek mindenféle fém eszközzel próbálják gyorsítani a wifi elérésüket. Az ötletet jónak találtam, elvégre az elektromágneses hullám az biza elektromágneses hullám! Az ötlet annyira megtetszett, hogy azonnal elkezdtem keresni a saját megoldásom lehetséges eszközét. És igen, megtaláltam. A páromtól finoman érdeklődtem, hogy elkérhetem-e a polcról a pizzasütő tálat, talán azt hitte, hogy rámjött a főzési perverzióm, mert szó nélkül odaadta...

Tuti menü