Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Wi-fi hatása az egészségre képes leírás - Wi-fi.tlap.hu
részletek »

Wi-fi hatása az egészségre - Wi-fi.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: wi-fi.tlap.hu » Wi-fi hatása az egészségre
Keresés
Találatok száma - 10 db
A wifi káros az egészségre?

A wifi káros az egészségre?

Szinte nincsen olyan ember, aki napi rendszerességgel ne tartózkodna wifi közelében, vagy ne használná azt. Kényelmessé és korlátlanná teszi az internetezést, de közben káros sugarakkal találkozhatunk. Legújabb kutatások szerint egyáltalán nincs kedvező hatással egészségünkre, tehát, ha tehetjük, minél kevesebbet használjuk.

Agyukra ment a wifi, de szó szerint

Agyukra ment a wifi, de szó szerint

A francia bíróság havi 650 font rokkantsági járadékot állapított meg Marine Richardnak, mivel a nő hivatalosan is allergiás az elektromos eszközökre és a wifire. Ezzel ráadásul nincs egyedül. A 39 éves francia nő úgynevezett elektromágneses túlérzékenységben (Electromagnetic Hypersensitivity, EHS) szenved: allergiás az elektromágneses sugárzásra, amelyet a modern elektronikus eszközök bocsátanak ki. Vagyis Marine érzékeny a mobiltelefonokra, a wifi routerekre, a tévékre, a távirányítókra és több száz más kütyüre. Akárhányszor egy gép közelébe kerül, fejfájás, gyengeség, heves szívdobogás, émelygés és rossz közérzet kínozza.

Az ember, aki kikészül az iPhone-tól

Az ember, aki kikészül az iPhone-tól

Egy amerikai férfi több mint félmillió - egészen pontosan 530 ezer - dollárra perli a szomszédját azért, mert az többek között wi-fi hálózatot működtet a házában és folyamatosan bekapcsolva tartja a mobiltelefonját. Az új-mexikói Santa Fében élő Arthur Firstenberg azt követően fordult a bírósághoz - írja az esetről beszámoló Santa Fe New Mexican -, hogy a kerítés túloldalán használt eszközök miatt a saját ingatlana elviselhetetlenné vált számára, olyannyira, hogy kénytelen volt barátoknál vagy rosszabb esetben a kocsijában meghúzni magát, azaz gyakorlatilag hajléktalanná vált.

Bizonyíték a wifi káros hatásaira?

Bizonyíték a wifi káros hatásaira?

Létezik a wifiallergia, Valódi rokkantságot okozhat a wifi - értelmezte a honi bulvársajtó a hírt, miszerint egy francia nőt rokkanttá nyilvánítottak elektromágneses túlérzékenysége miatt. Az Intersect bloggere utánajárt a különös betegségnek.

Elektroszmog a lakásokban: ártalmas-e a wifi?

Elektroszmog a lakásokban: ártalmas-e a wifi?

Sokan gyanakszanak a mobiltelefonra, holott számos más, kevésbé ismert forrása is van az elektromágneses sugárzásnak bármelyik otthonban. Egészségkárosító hatást hétköznapi körülmények között nem lehet kimutatni. Sugárzás valóban mindenhol van, de korántsem annyi, amennyi veszélyt jelentene. Ez derült ki a HVG kérésére végzett szúrópróbaszerű méréssorozatből és kísérletből, amellyel az elektroszmogként is emlegetett, mindenhol jelen lévő rádiófrekvenciás és mikrohullámú sugárzást vettük górcső alá. A mobiltelefonok mellett kibocsátanak ilyen hullámokat a rádió- és tévéadók, a mikrosütők, a drótnélküli telefonok és lakáscsengők, az elektronikus bébiőrök, no meg a vezeték nélküli internetkapcsolathoz való, egyre népszerűbb wifi- (más néven wlan-) routerek is. Valamilyen mértékben egyébként minden elektromos készülék és vezeték sugároz.

Elektroszmog és Wi-fi allergia - milyen tünetekkel járhat?

Elektroszmog és Wi-fi allergia - milyen tünetekkel járhat?

Az elektromágneses hullámok mindenhol körbevesznek bennünket. Noha nem látjuk, nem érzékeljük, észrevétlenül befolyásolják a szervezetünket. Steve Miller számára végigsétálni a főutcán maga a pokol: szédül, hányingere van, zavart lesz, és fáj a feje. A bárokkal ugyanez a helyzet, nem tud vonaton, repülőn utazni, hotelben megszállni, anélkül, hogy őrült fejfájás ne gyötörné. Nem valami különös fóbiától szenved: allergiás a wi-fi-re. Nincs egyedül ezzel, a lakosság két százaléka szenved túlzott elektromágneses érzékenységtől, s szerencsétlenségükre a vezeték nélküli internethasználat egyre terjed.

Fájhat a fejük a wifi miatt

Fájhat a fejük a wifi miatt

Ontja magából az elektroszmogot a wifi! A mobiltelefonok káros hatásait már régóta pedzegetik a tudósok, most pedig a szinte minden háztartásban megtalálható vezeték nélküli internetes készülék került terítékre.

Káros-e az elektroszmog?

Káros-e az elektroszmog?

Napjainkban egyre gyakrabban hallhatunk az elektroszmog fogalmáról, és számtalan egymástól eltérő véleménnyel találkozhatunk azzal kapcsolatban, hogy van-e egészségkárosító hatása vagy nem kell tartanunk a technika rohamos fejlődésének következményeitől. Elektroszmognak az elektromos és mágneses terek-, valamint a radiofrekvenciás sugárzások által, a szervezetet érő terheléseket nevezzük.

Mit tesz velünk a wifi?

Mit tesz velünk a wifi?

Dán iskolások egy csoportja azzal kísérletezett, hogy megél-e a kerti zsázsa a vezeték nélküli router közelében. A növények a kísérleti időszak végére elpusztultak. A tizenöt éves iskolások azzal tettek hozzá egy csavart a szokásos iskolai feladathoz, a kerti zsázsa csíráztatásához, hogy megpróbálták kimutatni, károsak lehet-e a mobiltelefon jelzései. A gyerekek szerint eredményeik milliókat érinthet világszerte. Az egyik tanuló, Lea Nielsen, így nyilatkozott: Mindnyájan tapasztaltunk koncentrációs zavarokat az iskolában, miután a mobiltelefonunkkal az ágyunk mellett aludtunk, sőt néha az alvás is nehezen ment tőle.

Hirdetés
Tudományos vizsgálat a Wi-Fi okozta egészségkárosító hatásokról

Tudományos vizsgálat a Wi-Fi okozta egészségkárosító hatásokról

Íme, egy tudományos vizsgálatokból álló kiváló kollekció, amely feltárja a Wi-Fi jelek, a Wi-Fi-vel rendelkező eszközök és a Wi-Fi frekvenciák (2,4 vagy 5 GHz) egészségkárosító és ártalmas biológiai hatásait, és amely összhangban van a WiFi az iskolákban kampánycsoporttal.

Tuti menü