Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Wi-fi linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Vezeték - WiFi [5. oldal]
részletek »

Wi-fi képes leírás: Vezeték - WiFi [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: wi-fi.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 90 db
Vezeték nélküli hálózat otthon

Vezeték nélküli hálózat otthon

Cikksorozatunk első két részében megismerkedtünk a vezeték nélküli hálózatok alapjaival, összehasonlítottunk a vezetékes hálózatok adta lehetőségekkel, bemutattuk 802.11 szabványokat, ismertettük mire van szükség egy otthoni/irodai WLAN hálózat kiépítéséhez, mire használhatjuk vezeték nélküli hálózatunk képességeit, felsoroltuk mire érdemes figyelni vásárláskor, áttekintettük egy WLAN router alapvető beállításait valamint néhány gyakorlati példát is megemlítettünk.

Vezetéknélküli hálózat

Vezetéknélküli hálózat

A 802.11 LAN egy celluláris architektúrára épül, ahol a rendszer cellákra van osztva. Az egyes cellákat (Basic Service Set, röviden BSS-nek nevezik a 802.11 terminológiában) bázisállomások irányítják, melyeket hozzáférési pontnak (Access Point, AP) hívunk. Bár egyetlen cellából is állhat a vezeték nélküli LAN, leggyakrabban néhány cellából álló rendszereket valósítanak meg, ahol a hozzáférési pontok valamilyen gerinchálózaton, elosztórendszeren (Distribution System) keresztül kapcsolódnak egymáshoz. Logikailag elkülönül a BSS-en belül használt átviteli közeg az elosztórendszer átviteli közegétől, ez a kulcsa az architektúra rugalmasságának. A gerinchálózat általában Ethernet, de maga is lehet vezeték nélküli. A teljes összekapcsolt WLAN - beleértve a különböző cellákat, a hozzájuk tartozó hozzáférési pontokat és az elosztórendszert - a felsőbb rétegek számára egy egyszerű 802-es (Ethernet) hálózatnak látszik és a szabványban Extended Service Set-ként van meghatározva.

Wi-Fi

Wi-Fi

A Wi-Fi a WECA (Wireless Ethernet Compatibility Assocation) bejegyzett márkaneve, és a korábban IEEE 802.11b-nek nevezett szabvány közérthetőbb, könnyebben megjegyezhető márkaneve, valamint az ilyen eszközök kompatibilitásának is jelölése. Bármelyik gyártótól is szerezzük be az ilyen eszközeinket, működni fognak egymással. Az Wi-Fi-nek megfelelő eszközök olyan hálózati eszközök, amelyek segítségével rádiós adatátviteli összeköttetetést tudunk megvalósítani. Ezek az eszközök a 2400 Mhz-es frekvencia sávban működnek néhányszor 10mW-os adóteljesítménnyel. A Wi-Fi eszközök segítségével akár 11Mbps sebességet (a rendszer sebessége jelentősen függ a vételi viszonyoktól, ha nem megfelelő a rádió kapcsolat, a rendszer automatikusan visszakapcsol kisebb sebességre) is el tudunk érni, ami megfelel egy hagyományos 10 Mbps vezetékes hálózat sebességének.

Wi-Fi a Wikipédiában

Wi-Fi a Wikipédiában

A Wi-Fi (WiFi, Wifi vagy wifi), az IEEE által kifejlesztett vezeték nélküli mikrohullámú kommunikációt (Wlan) megvalósító, széleskörűen elterjedt szabvány (IEEE 802.11) népszerű neve. A Wi-Fi, az elterjedt nézetekkel szemben, nem az angol Wireless Fidelity kifejezésnek a rövidítése. Az elnevezést egy marketingcég találta ki játékosan utalva a Hi-Fi/hifi szóra, és csak később és átmenetileg igyekeztek rövidítésként feloldani és úgy reklámozni.

Wi-Fi antennák összehasonlító tesztje

Wi-Fi antennák összehasonlító tesztje

Az Apogee Partners új 'Wi-Fi Antenna teljesítmény' jelentése számszerűsíti a különböző, kereskedelmi forgalomban fellelhető, 802.11x hálózati eszközökhöz kínált antennák teljesítményét és a köztük lévő különbségeket. A jelentés teljes egészében elérhető a kapcsolódó oldali linken. A jelentést a Szilikon Völgyben most folyó 'WiFi Planet' konferencia alkalmából tették közzé. A tanulmány nagyon hasznos azoknak, akik WiFi 802.11a-g hálózatokat működtetnek, eszközöket telepítenek vagy integrálnak vállalati, kereskedelmi és nyilvános felhasználásra. A teljesítmény mutatók más drótnélküli kapcsolódási technológiák (mobiltelefonok, rádió adó-vevők, stb.) összeférhetőségének lehetőségeire is kitérnek.

Wi-Fi fogalmak

Wi-Fi fogalmak

A vezetéknélküli hálózatok térhódításával párhuzamosan eddig is folyamatosan merültek fel a Wi-Fi-vel kapcsolatos biztonsági aggályok. Nem is alaptalanul, hiszen számtalan olyan módszer látott már napvilágot, amelyek révén a nem megfelelően konfigurált rendszerek könnyedén támadások áldozatává válhatnak. Elég csak a WEP-re gondolni, amely már nagyon régóta több sebből vérzik. Ennek ellenére napjainkban is sok vezetéknélküli hálózat vagy egyáltalán nem alkalmaz titkosítást, vagy még mindig a WEP-re szorítkozik.

Wi-Fi használata vállalati környezetben

Wi-Fi használata vállalati környezetben

A Wi-Fi megítélése az időről-időre felbukkanó rémhírek és nemkülönben a leggyakrabban használt eszközök tökéletlensége miatt sokban hasonlít a korabeli boszorkányok rossz híréhez, a hazai IT-biztonsági szakemberek pedig, ha csak lehet, üldözik és tiltják a vállalati Wi-Fi használatot. Biztonságos Wi-Fi pediglen létezik!

Wi-Fi headset a láthatáron

Wi-Fi headset a láthatáron

Úgy tűnik, hogy igen komoly ellenfelet kaphat a közeljövőben a Bluetooth, ugyanis az Ozmo és az Intel legújabb megoldása ugyanarra a piaci szegmensre kíván rátelepedni, melyet jelenleg a Bluetooth technológia ural. Az idei Computex kiállításon az Intel és az Ozmo bemutatta a WiFi PAN (Personal Area Network - személyes helyi hálózat) megoldását, mely kifejezetten alacsony fogyasztású eszközök számára készült. A technológia segítségével a Bluetooth készülékekhez hasonló alacsony fogyasztású fülhallgatók, egerek és más eszközök hozhatóak létre, melyek aztán könnyedén csatlakozhatnak a W-iFi PAN laptopokhoz vagy telefonokhoz. A megoldás igazi előnye azonban a telefonokban és a laptopokban jelentkezik, ugyanis azok egyszerre tudnak csatlakozni WLAN hálózathoz és alacsony fogyasztású Wi-Fi PAN eszközökhöz, vagyis nincs szükség külön Bluetooth vezérlőre, mely révén egyel kevesebb komponensre, azaz egyel kevesebb üzemidő csökkentő tényezőre lesz szükség. Egyelőre nem tudni, hogy az első Wi-FI PAN eszközök mikor jelennek meg, de a Belkin már teszteli a megoldásban rejlő lehetőségeket.

Wi-Fi hotspotok Budapesten

Wi-Fi hotspotok Budapesten

Az élet csak bonyolultabbá vált az információ végtelen tengerében, és aki ismeri a Budapesten fellelhető WiFi spotokat, annak nagy hatalom van a kezében. Ez a tudás jól jöhet, ha nem akarunk otthonról dolgozni, vagy ha egy külföldi barátnak kell netet találni, de a mobil-adatforgalom tehermentesítése sem utolsó szempont. Utánajártunk, hogy mi a helyzet az ingyenes WiFi-vel Budapesten. Ha valaki tud még valamit, ne tartsa magában!

Hirdetés
Wi-fi On Board

Wi-fi On Board

Wi-fit pakolnak az új Peugeot-ba, a vezeték nélküli router modemestül opcionálisan lesz rendelhető a francia autógyár modelljeihez. A 63. Frankfurti Autószalon (IAA, Internationale Automobil-Ausstellung) kiállításon mutatta be gépjárműveibe szánt vezeték nélküli internetelérést biztosító koncepcióját a Peugeot autógyár. A netkapcsolatot biztosító tartozékok, így az előfizető SIM-kártyáját fogadó USB-s szolgáltatótól független HSDPA 3G modem és az egyszerre több kapcsolatot lehetővé tevő wi-fi router a francia cég 5008-as típusjelű modelljében debütál, 2010-től más gyártmányokhoz opcionálisan rendelhető tartozékként lesz elérhető. Az extra tartozék árazásáról a Peugeot egyelőre nem közölt információkat, mint ahogyan azt sem tudni, hová építik majd be az egységeket a járműben. Annyi bizonyos, a fedélzeti wi-fi természetesen a kocsi mozgása közben is működni fog.

Wi-Fi Routerek - D-Link

Wi-Fi Routerek - D-Link

A router digitális otthonod szíve, mely lehetővé teszi az internet megosztását az egész házban. Új router vásárlásánál érdemes az N-es WiFi szabványt támogató termékeket választani, mivel ezek nyújtják a legjobb teljesítményt. Emellett azt is figyelembe kell venni, hogy mire szeretnéd majd használni a WiFi routert. HD filmeket szeretnél TV készülékedre továbbítani? Kétsávos WiFi routereink ezt gond nélkül megoldják. Szeretnéd otthoni mobil készülékeid csatlakoztatni a hálózathoz? A SmartBeam technológia teljes lefedettséget biztosít többszintes épületekben is.

Wi-fi telefon a Fonhoz

Wi-fi telefon a Fonhoz

A Fon ugye egy olyan közösség, melynek tagjai szabadon hozzáférhetővé teszik a többi tag számára otthoni netüket, cserébe ők is szabadon használhatják a többi tag wi-fijét, akárhol is vannak a világon. Amikor múltkor a Fon wifiközösség kapcsán a Google és a Skype céljairól írtunk, inkább csak a Google-ra koncentráltunk. Hiba volt.

Wi-fi-antennát pizzasütőből

Wi-fi-antennát pizzasütőből

Találtam egy érdekes weboldalt a neten, ahol elvetemült emberek mindenféle fém eszközzel próbálják gyorsítani a wifi elérésüket. Az ötletet jónak találtam, elvégre az elektromágneses hullám az biza elektromágneses hullám! Az ötlet annyira megtetszett, hogy azonnal elkezdtem keresni a saját megoldásom lehetséges eszközét. És igen, megtaláltam. A páromtól finoman érdeklődtem, hogy elkérhetem-e a polcról a pizzasütő tálat, talán azt hitte, hogy rámjött a főzési perverzióm, mert szó nélkül odaadta...

Wi-Fi-n küldött árammal dolgozhatnak az érzékelők

Wi-Fi-n küldött árammal dolgozhatnak az érzékelők

A Wi-Fi routerek által kibocsátott elektromágneses sugárzás nem csak adatok, hanem energia átvitelére is alkalmas. Ezt eddig is tudtuk, egy új kutatás azonban azt is bebizonyította, hogy ehhez nem kellenek dedikált, vagy utólag módosított hardverek, csupán szoftverfrissítéssel felkészíthetőek erre a hagyományos hozzáférési pontok.

Wi-fi-s szívritmus-szabályozó

Wi-fi-s szívritmus-szabályozó

Internetes kapcsolaton keresztül, vezeték nélküli szívritmus-szabályozóval követik orvosai Carol Kasyjanski egészségi állapotát. A roslyni nő elsőként kapott Wi-fi technológiával ellátott ritmusszabályozót, mely lehetővé teszi probléma esetén a gyors beavatkozást.

Wi-Fi-s vetítő a Sanyo-tól

Wi-Fi-s vetítő a Sanyo-tól

Saját állítása szerint az iparág első 802.11n-es vetítőjét készül hónapokon belül piacra dobni a Sanyo, LP-WXU700 néven, amely láthatólag mindenféle feladatra alkalmas, és senkinek nem fog csalódást okozni - már persze azokat kivéve, akik arra számítanak, hogy netán még olcsó is lesz.

WiFi a vonaton - Máv

WiFi a vonaton - Máv

Több mint 700 járművön díjmentes fedélzeti internet szolgáltatás: Szolgáltató vállalatként fontosnak tartjuk, hogy vasúti utazását komfortossá, járatunkon töltött idejét pedig hasznossá tegyük. A MÁV-START Zrt. folyamatban lévő fejlesztésének köszönhetően 2013-ban az InterCity járatokon és a Budapest elővárosi forgalomban közlekedő járművek nagy részén, összesen mintegy 700 kocsiban, illetve közel 100 motorvonatban is elérhetővé vált a fedélzeti WiFi szolgáltatás.

Tuti menü