Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Wi-fi linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Netezzen - Védtelen [4. oldal]
részletek »

Wi-fi képes leírás: Netezzen - Védtelen [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: wi-fi.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 90 db
Netezzen kedvére! Ingyenes wifi Sopron fő terén

Netezzen kedvére! Ingyenes wifi Sopron fő terén

Időkorlát nélkül bárki ingyen netezhet a soproni Fő téren. Egyúttal már működik, a teret mutató webkamera. Régi hiányt pótolt most az önkormányzat, amikor a Sopron Régió Turisztikai Nonprofit Kft-vel együttműködve ingyenes wifi kapcsolatot épített ki - kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját Barcza Attila, az ifjúsági, turisztikai és sportbizottság elnöke.

Netvadász

Netvadász

Egyedülállóan hatékony eszköz gyengén vehető, vagy távoli WiFi hozzáférési pontok stabil eléréséhez! A Netvadász WiFi eszközökön kívül egyéb WiFi megoldásokat is kínálunk. A készlet bármilyen laptop vagy asztali számítógéphez csatlakoztatható, amelyen legalább egy USB csatlakozó aljazat található. Tápegység nem kell hozzá!

Nézze meg a láthatatlant: ilyen a wifi-jel 3D-ben

Nézze meg a láthatatlant: ilyen a wifi-jel 3D-ben

A wifi-jel láthatatlan, azonban vannak, akik ügyes módszerekkel láthatóvá tudják tenni. A YouTube-ra került fel egy érdekes videó, amelynek készítője néhány egyszerű eszközzel lényegében egy wifi-radart készített, így térben tudta vizualizálni a wifi-jelet, annak változásaira alapozva. A YouTube-on a videó alatt azok a források is megtalálhatók, amelyeket felhasználva akár saját wifi-megjelenítő eszközt is készíthetünk.

Nincs még láthatatlan tank, de tíz perc alatt törhető

Nincs még láthatatlan tank, de tíz perc alatt törhető

Az amerikai szakértők hosszú évtizedeket jósolnak még addig, míg láthatatlan tankok és a filmekből ismert terminátorrobotok csaphatnak össze a harcmezőkön emberi csapatok helyett. A robothadviselés mellett azonban nem tekinthetünk el azon informatikai vonalon vívott csatáktól sem, amelyek lassan nyíltan zajlanak nemzetek között.

Novatel Mi-Fi

Novatel Mi-Fi

Mára a mobilinternet legalább olyan mindennapos kommunikációs eszközzé vált, mint a vezetékes hozzáférés, egyértelmű, hogy az elérhető árú és folyamatosan fejlődő technológiáé a jövő. Ráadásul most már akár routerestül is magunkkal vihetjük, hála a Novatel Wireless mobil megoldásának.

Router Teszt

Router Teszt

Június végén ünnepelte 20. születésnapját a D-Link. Az 1986-ban, csupán négy alkalmazottal induló vállalat mára 1800 embert foglalkoztat a világ több mint száz országában. A D-Link elsősorban az otthoni, kis- és közepes irodai felhasználókat célozza meg termékeivel. Ma a kínálatának alapját képező Wi-Fi routerek közül ismerkedünk meg hárommal, de D-Link címkével kaphatunk vezetékes hálózati rendszereket, otthoni multimédiás berendezéseket vagy akár komolyabb, vállalati hálózati elemeket is. A DI-624+ Wi-Fi router az AirPlusG+ termékcsaládba tartozik. A Texas Instruments chipeket használó eszközök 54 Mbps-os csúcssebességre képesek, és kompatibilisek a 22 Mbps-os szabvánnyal is. A DI-624+ a megszokott router-kiegészítőkkel érkezett. A táp és használati útmutató mellett kék hálózati kábelt, gumilábakat és állványokat találtunk. A csomaghoz 30 napos PC-cillin Internet Security 12 biztonsági szoftver is jár.

Skype wi-fi telefon

Skype wi-fi telefon

A Logitec (nem összekeverendő az egereiről ismert Logitech-kel) bemutatta a nagyon frappánsan és fülbemászóan dallamosan LAN-WSPH01WH-re keresztelt Skype kompatibilis mobiltelefonját, mely nem csak Wi-Fi-vel, de mindjárt Bluetooth-szal is büszkélkedhet. Ez utóbbi segítségével PC-n keresztül akár más VoIP szolgáltatást is kipróbálhatunk, bár a Skype exkluzivitásra törekvésnek eredményeként ez utóbbi funkció valószínűleg erősen korlátozásra kerül.

Skype WiFi hozzáférési pont

Skype WiFi hozzáférési pont

Világszerte több mint 2 millió WiFi hozzáférési ponton csatlakozhat az internethez, és a Skype-egyenleggel csak azokért a percekért kell fizetnie, amelyeket valóban fel is használ. Nem kell többet út közben hitelkártyákkal vagy hosszadalmas regisztrációs folyamatokkal bajlódnia.

SPH101

SPH101

A NETGEAR a mai nap bejelentette a NETGEAR Skype Wi-Fi telefon (SPH101) globális szállítását. Ez az első olyan eszköz, amelyet a Skype hitelesített hogy milliónyi regisztrált online felhasználónak valóra váltsa a mobil Internet telefonálást. A telefont, amelyet már a lelkes Skype hívek a világ minden pontjáról lenyűgöző számban megrendeltek, ezen a héten kezdi szállítani a NETGEAR azon vásárlóknak, akik előrendelték az USA-ból és Kanadából. Az európai, ázsiai és óceániai térségben október elején lesz elérhető a termék.

Hirdetés
Százötven emberre jut egy wifi hotspot

Százötven emberre jut egy wifi hotspot

Franciaország az élen jár a wifi használatában, most nagyjából öt emberre jut egy wifi hotspot, mert ott a távközlési cégek is nyújtanak ilyen hozzáférést. A Free nevű mobilszolgáltató azzal tudta jelentősen csökkenteni a mobilinternet árát, hogy a 3G és 4G hozzáférés mellett elérhetővé tette az anyacége által üzemeltetett négymillió hotspotot.

Szériafelszereltség lesz az autók internet-hozzáférése?

Szériafelszereltség lesz az autók internet-hozzáférése?

2016-tól a közel 62 millió autóban lehet majd netezni, gyári eszközökkel. Igaz, messze van még 2016, bár egy előremutató felmérés szerint bő hat év múlva már nagyjából 62 millió autó fog gurulni beépített Wi-Fi internethozzáféréssel, így nem fog igazán gondot jelenteni az utazás közben lefolytatott netkapcsolat létesítése; nem kell majd különféle mobilnetes eszközökkel bajlódnunk.

Thalys Wi-Fi teszt

Thalys Wi-Fi teszt

Az elmúlt hónapokban sorra jelentették nagy sebességű vasúti szolgáltatók a fedélzeti wi-fi szolgáltatást, melytől elsősorban további üzleti utasok vasútra csalogatását remélik. A belga-francia-holland-német Thalys már 2005 óta teszteli a rendszerét, a brit Virgin Trains is próbálkozik és az amerikai Acela Expressről is lehet hallani. Persze a hagyományos vasutakon ennek a mobil internet korában már kisebb értelme lenne, a több országon keresztül közlekedő, gyakran alagutakban haladó nagy sebességű vonalakon viszont fontos kényelmi szolgáltatás.

Toshiba TG02 a Wi-fi Allialce oldalán

Toshiba TG02 a Wi-fi Allialce oldalán

Habár a 4,1 hüvelykes, 480x800 képpontos érintőkijelzővel szerelt, mindössze 9,9 milliméter vékony Windows Mobile 6.1 alapú Toshiba TG01 nem tudta megváltani világot, a gyártó továbbra is szeretné meghódítani Európát különleges készülékeivel. A cég idei évre tervezett termékpalettája egyébként már áprilisban kiszivárgott, melyet az elődhöz hasonló kialakítású, ám vízálló TG02 modell amerikai FCC általi megerősítése is alátámasztani látszott. Idő közben a TG02 a Wi-Fi Alliance jóváhagyását is megszerezte, ám ezúttal úgy, mint TM5-E01 kódnevű kagylómodell. Egyelőre tehát nem tudni pontosan, hogy a TG02 milyen kialakítású is lesz, de nagy valószínűséggel egy 1 GHz-es Qualcomm Snapdragon processzorral, 3 hüvelykes, 480x800 képpontos belső érintőkijelzővel és 0,8 hüvelykes külső megjelenítővel, valamint teljes QWERTY gombsorral szerelt kagylóként látja majd meg a napvilágot.

Tudod ki lopja a Wi-Fi-det?

Tudod ki lopja a Wi-Fi-det?

A Who Is On My WiFi megmondja, milyen eszközök csatlakoznak a hálózatunkhoz. Vannak helyzetek, amikor a kiválasztott jelszavunk nem elég ahhoz, hogy visszatartsuk a szomszédot vagy egy ismeretlen járókelőt attól, hogy az otthoni Wi-Fi hálózatunkon lógjon. Amikor nagyon belassulnak a weboldalak, a streamelt videók, és a fájlok sem mozognak olyan gyorsan fel és le, akkor ez is egy lehetséges ok lehet a háttérben. Ilyenkor nem is igazán a vezeték nélküli kapcsolat lopása jelenti a problémát, hanem, hogy sok eszköz próbál megosztani egy egyre lassabb hálózatot.

Tudományos vizsgálat a Wi-Fi okozta egészségkárosító hatásokról

Tudományos vizsgálat a Wi-Fi okozta egészségkárosító hatásokról

Íme, egy tudományos vizsgálatokból álló kiváló kollekció, amely feltárja a Wi-Fi jelek, a Wi-Fi-vel rendelkező eszközök és a Wi-Fi frekvenciák (2,4 vagy 5 GHz) egészségkárosító és ártalmas biológiai hatásait, és amely összhangban van a WiFi az iskolákban kampánycsoporttal.

Új LED-es vezeték nélküli adatátviteli rekord született

Új LED-es vezeték nélküli adatátviteli rekord született

A Siemensnek sikerült megdöntenie saját korábbi rekordját a Led-es adattovábbítás terén: a vállalat mérnökei, együttműködésben a berlini Heinrich Hertz Intézet kutatóival, 500 Mbit/s-os sebességet abszolváltak a piacon kapható egyik legerősebb fehér fényforrás, az Ostar Led segítségével. Az adatokat a dióda által kibocsátott fény intenzitásának apró modulációjával küldték át üres térben pontosan öt méter távolságba, ahol egy detektor átalakította a jelet elektromos impulzusokká. A cég kutatóközpontja előzőleg 200 Mbit/s-ot ért el egy hasonló teszt során, vagyis a sebességet jelentősen sikerült növelniük, a távolság azonban továbbra is relatíve apró maradt. Igaz, egy másik, nagyobb távolságot (a Siemens pontos adatot nem közölt) felölelő kísérletben öt Led együttes alkalmazásával 100 Mbit/s-os sebességet is mutattak a műszerek.

Védtelen ausztrál Wi-Fi hálózatok

Védtelen ausztrál Wi-Fi hálózatok

Egy pénteken tartott hacker-konferencián Jason Hart, a WhiteHat igazgatója előadásában elmondta, hogy egy harminc perces wardrive során 751 vezeték nélküli hálózatot találtak Sydney-ben. Wardrive alatt azt a tevékenységet értjük, mikor emberek hordozható számítógépekkel, Wi-Fi eszközökkel és antennákkal felszerelkezve autóval járják a várost, és vezeték nélküli hálózatokat keresnek. A Wi-Fi hálózati megoldások napjainkban tapasztalható terjedése mellett nem meglepő ez a szám, az azonban már megdöbbentő, hogy a 560 esetben teljesen védtelen volt a hálózat, semmilyen titkosítást nem alkalmaztak rajta az üzemeltetők. Szintén érdekes, hogy 260 hálózat esetében még a készülék gyári beállításait sem változtatták meg, ezek az alapértelmezett azonosítójelüket sugározták az éterbe. Ez azt sejteti, hogy az adminisztrátorok gyakorlatilag hozzá sem nyúltak a készülékekhez. Biztonsági szempontból roppant veszélyesek az ilyen hálózatok, hiszen hackerek könnyedén fel tudják törni őket, és kényes információkhoz férhetnek hozzá.

Tuti menü