Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Wi-fi linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Ingyenes - Nem [3. oldal]
részletek »

Wi-fi képes leírás: Ingyenes - Nem [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: wi-fi.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 90 db
Ingyenes wi-fi jön majd a kukákból New Yorkban

Ingyenes wi-fi jön majd a kukákból New Yorkban

A hulladékgazdálkodással foglalkozó Bigbelly olyan okos kukák kihelyezését tervezi, melyek majd képesek lesznek internetet biztosítani a közelben járóknak. Kezdésként Manhattan belvárosába indul el a projekt, ahol 170 kukát már ki is helyeztek. Mindegyik napelemmel működik.

Instant pénzszórás Wi-fi-vel

Instant pénzszórás Wi-fi-vel

A mobilinternet futótűzként terjed, és a korábban riválisnak tartott wi-fi segítheti a további terjeszkedését. Wi-fi-n könnyebb megosztani a hozzáférést, a mobilnettel pedig ott is lehet hotspot, ahová a vezetékek nem érnek el. A Mifi hotspotot, és két szoftveres megoldást teszteltünk. Egy modern embernél legalább két olyan hordozható eszköz van, amivel eléri az internetet. Menet közben böngészhetünk játékkonzollal, netbookkal, laptoppal, mobillal és médialejátszóval, vagy novellákat tölthetünk le a könyvolvasóra. Csakhogy nem használhatjuk több SIM-kártyán ugyanazt a korlátlan mobilnetes díjcsomagot, és a gyártók is inkább a wifit részesítik előnyben. Ha egyetlen előfizetéssel, de több kütyüvel akarunk netezni, akkor muszáj közbeiktatni valamit.

Internetes riasztó a T-Home-tól

Internetes riasztó a T-Home-tól

A Magyar Telekom Otthonőrző néven havidíjas védelmi szolgáltatást indított, melynek alapját egy mobilinterneten és Wi-fi-n kommunikálni képes riasztórendszer képezi, melyhez ajtónyitást, mozgást érzékelő szenzorokat és webkamerát is adnak. A szerkezet e-mailben vagy sms-ben riasztja a tulajdonost, ha behatolót érzékel, webfelületről vagy mobilról vezérelhető és bárki saját kezűleg is felszerelheti.

Ismeretlen Palm modell Wi-fi tanúsítvánnyal

Ismeretlen Palm modell Wi-fi tanúsítvánnyal

A Palm komoly reményeket fűzött az év elején leleplezett Pré készülékhez és a webOS operációs rendszerhez, ám a kisebb-nagyobb szoftveres hibák és a nemzetközi porondon való lassú debütálás végül közel sem tette annyira sikeressé a készüléket, mint azt az elemzők eredetileg várták. A legtöbb modern telefon ma már integrált közösségi funkciókkal a fedélzetén érkezik, és ha egyelőre nem is érnek fel a webOS szintjéhez, rohamosan kezdik megközelíteni azt. A hosszú ideje veszteséges Palm azonban továbbra sem adja fel és a hamarosan megrendezésre kerülő CES alkalmával új modelleket mutat be, melyek közül egy nemrég Wi-fi tanúsítványt is kapott. Az amerikai Verizon Wireless kínálatában debütáló új készülékek a pletykák szerint Pré+ és Pixi+ néven kerülnek majd forgalomba, míg a tanúsítvány P101EWW néven, a Verizon pedig P101 és P121 néven említi a jövevényeket.

Káros-e az elektroszmog?

Káros-e az elektroszmog?

Napjainkban egyre gyakrabban hallhatunk az elektroszmog fogalmáról, és számtalan egymástól eltérő véleménnyel találkozhatunk azzal kapcsolatban, hogy van-e egészségkárosító hatása vagy nem kell tartanunk a technika rohamos fejlődésének következményeitől. Elektroszmognak az elektromos és mágneses terek-, valamint a radiofrekvenciás sugárzások által, a szervezetet érő terheléseket nevezzük.

Kipróbálható a Connectify - a routereknek befellegzett?

Kipróbálható a Connectify - a routereknek befellegzett?

Egy kis philadelphiai fejlesztőcég, a katonai hálózati rendszereket fejlesztő Nomadio alkalmazásával bármilyen WLAN-adapterből virtuális Wi-Fi router, illetve hozzáférési pont alakítható - legalábbis elvileg. Az egyelőre csak béta verzióban elérhető, egyszerűen használható Connectify lényegében befejezi a Microsoft mérnökei által 2006-ban félbehagyott munkát, melynek eredményeként a Windows 7-be kódszinten bekerült a funkció, csak éppen szoftver nem készült hozzá és támogatást sem kapott. Ez a funkció egyébként Mac OS X platformon már régóta elérhető, ugyanakkor ez az első alkalom, hogy windowsos számítógépeken is ki lehet próbálni a virtuális hozzáférési pontot.

Kiszivárogtatja a WiFi jelszavad a Windows 10

Kiszivárogtatja a WiFi jelszavad a Windows 10

A Microsoft szerint szolgáltatás, a felhasználók szerint hiba a Windows 10 WiFi Sense funkciója, ami minden kontaktunknak elküldi hálózatunk jelszavát. Olyan - mondhatni - jó irányba halad a Microsoft, de ezeket az érthető okokból népszerűtlen lépéseket egyszerűen nem tudja maga mögött hagyni. A Windows 10 az egyébként talán sokak számára hasznos, de kérdéses biztonságú funkciót Express telepítés esetén mindenképp aktiválja.

Ma már nem igényel túlzott erőfeszítést

Ma már nem igényel túlzott erőfeszítést

Ennek ellenére két évvel később sok cég még mindig pont olyan védtelen, mint a Lowe's volt akkoriban. A szakértők többségének véleménye szerint a titkosítás a leggyengébb láncszem a nagyvállalati hálózatokban, mivel nem alkalmazzák a legújabb felhasználó-azonosítási és kódolási technikákat és emiatt megnövekszik a sebezhetőségek jelentette kockázat. 'Sok korai vezeték nélküli eszköz legfeljebb 40-bites WEP kulcsot alkalmazott és egyáltalán nem támogatta a felhasználó-azonosítást' - emlékeztet Richard Rushing, az AirDefence cég biztonsági igazgatója.

Már fán is terem a wi-fi?

Már fán is terem a wi-fi?

Mo­bil­töl­tő­ként is szol­gál­nak azok a nap­ele­mes pál­mafa-szob­rok, ame­lyek áp­ri­lis óta biz­to­sí­ta­nak in­ter­ne­tes hoz­zá­fé­rést Dubaj já­ró­ke­lő­i­nek. Az arab térségben magától értetődő látvány, ha pálmafák szegélyeznek egy utat. Csakhogy Dubaj belvárosában egészen furcsa fák bukkantak fel: a 6,5 méter magas 'lombkoronás' oszlopok valójában kommunikációs központok,amelyek ingyenes internet-kapcsolatot és hasznos turisztikai információkat biztosítanak a környéken sétálóknak.

Hirdetés
Más Wi-fi-jére lépni nagyobb bűn, mint táppénzt csalni

Más Wi-fi-jére lépni nagyobb bűn, mint táppénzt csalni

Súlyos vétségnek tekinti a felnőtt magyar lakosság a számítógépekről, a számítógépes hálózatokról, illetve magáról a világhálóról történő lopást - derül ki a Business Superbrand-díjas Szonda Ipsos 2009. május havi felméréséből. Miközben a számítógépes visszaéléseknek ezt a módját komolyan elítélik a válaszadók, addig a szoftverek, operációs rendszerek illegális használatáról, valamint a zenék és filmek jogtalan letöltéséről nem nyilatkoztak különösebben negatívan.

Megérkezett az országos ingyen wifi

Megérkezett az országos ingyen wifi

Fantasztikus újítással jött ki az UPC: ingyenes közösségi wifi-hálóztatott indított. Ez annyit jelent, hogy aki az otthoni modemén bekapcsolja a szolgáltatást, tulajdonképpen bérmentve használhatja az internetet egy wifi hotspotra kapcsolódva. Ez országszerte 200 ezer, Európában pedig több millió új csatlakozást jelenthet.

Megmondjuk, mire jó

Megmondjuk, mire jó

Az elmúlt években egy pár routerrel volt dolgom, és annyit meg kellett állapítsak, hogy ezek a kis dobozok is fejlődnek. Egyre olcsóbban egyre több szolgáltatást - mégpedig mindenki által megérthető és kezelhető formában - nyújtanak. Szóval ha laptopot, PDA-t, telefont, vagy más informatikai készüléket vásárolunk, nem baj, ha van benne WiFi. Ezeket a betűszavakat gyakran és sokan puffogtatják, miközben nem is a technikai hátterük a lényeg, hanem az, hogy mire vagyunk képesek általuk, mire használhatjuk azokat a gyakorlatban. Az egyik kulcsszó az információ. Fontos és értékes dolog, és alapvető igényünk, hogy időben, és ahhoz jusson el, akinek szüksége van rá. Ehhez segítenek hozzá minket ezek a betűszavak, illetve az az internetes szolgáltatás, mely mögöttük van. A másik kulcsszó a sebesség, hiszen nem mindegy, milyen gyorsan tudunk például internetezni. A harmadik kulcsszó a költség, mely nagyban meghatározza hozzáállásunkat. Ködös fejtegetés helyett nézzünk néhány példát!

Megőrülnek az emberek a Wi-fi nyomtatóért

Megőrülnek az emberek a Wi-fi nyomtatóért

Rekord mennyiségű wireless (Wi-fi) nyomtatót adtak el az utóbbi időben: 135 százalékkal nőtt az arány 2008-ban az előző évhez képest. Ráadásul 2007-ben az összes eladott tintasugaras nyomtatóknak csupán négy százaléka volt vezeték nélküli eszköz, 2008-ban már 10 százaléka. 2009. januárjában pedig a tintasugaras nyomtatók teljes piacának 16 százalékát vezeték nélküli nyomtatók tették ki. A Lexmark szerint e siker oka abban rejlik, hogy a technológia egyszerű, mobil, megosztható, gazdaságos és környezetbarát, miközben a vezetékes nyomtatóknál megszokott minőséget és teljesítményt nyújtja.

Mit tesz velünk a wifi?

Mit tesz velünk a wifi?

Dán iskolások egy csoportja azzal kísérletezett, hogy megél-e a kerti zsázsa a vezeték nélküli router közelében. A növények a kísérleti időszak végére elpusztultak. A tizenöt éves iskolások azzal tettek hozzá egy csavart a szokásos iskolai feladathoz, a kerti zsázsa csíráztatásához, hogy megpróbálták kimutatni, károsak lehet-e a mobiltelefon jelzései. A gyerekek szerint eredményeik milliókat érinthet világszerte. Az egyik tanuló, Lea Nielsen, így nyilatkozott: Mindnyájan tapasztaltunk koncentrációs zavarokat az iskolában, miután a mobiltelefonunkkal az ágyunk mellett aludtunk, sőt néha az alvás is nehezen ment tőle.

Mozgásérzékelés Wi-fi-vel?

Mozgásérzékelés Wi-fi-vel?

Egyelőre ugyan még csak igen homályosan és rövid távon, de már átlátnak a falakon a Utah-i Egyetem kutatói, méghozzá egészen prózai módon: Wi-Fi-s rádiójelek segítségével. A technika az igen hangzatos variancia-alapú rádiótomográfiás képalkotás névre hallgat, és egy 34-node IEEE 802.15.4 vezetéknélküli hálózat jeleivel dolgozik - amit hagyományosan leginkább személyes hálózatokban, vagy otthoni automata rendszereknél szoktak alkalmazni.

Nagyon gyors Asus Wi-Fi

Nagyon gyors Asus Wi-Fi

Az N-es Wi-Fi szabvány, azaz a 802.11n még mindig tervezeti fázisban van, de sorra jelennek meg a magukat egyre gyorsabbnak kikiáltó Draft N-es hálózati eszközök. Ugyan az elméleti maximum, a 300 Mbps-os sebesség inkább jó reklámszövegnek tűnik, az újabbnál újabb Wi-Fi routerek, hálózati kártyák átviteli sebessége egyre gyorsul. Nagyjából másfél éve, a WL-500W óta nem járt Asus hálózati eszköz nálunk, így kíváncsian vártuk az új jövevényeket. A gyártó kínálatából ezúttal két routert és egy USB-s Wi-Fi adaptert vettünk szemügyre. A routerek egyazon széria tagjai: az RT-N13-as és az RT-N15-ös típusok. Különbség csupán annyi van köztük, hogy az N15 gigabites LAN-nal rendelkezik, míg az N13 csak 10/100-as helyi hálózati kapcsolatra képes.

Nem kap elegendő figyelmet a Wlan biztonság

Nem kap elegendő figyelmet a Wlan biztonság

A Jupiter Research piackutató cég 802.11 Planet Conference and Expo kiállításon nyilvánosságra hozott jelentése szerint a társaságok IT vezetői tudnak a WLAN hálózatok biztonsági problémáiról, de csak kevesen tesznek a hiányosságok ellen. A mintegy 500 megkérdezett cég IT vezetőinek 70 százaléka tisztában van a 802.11x hálózatok biztonsági gyengeségeivel, de csak 48 százalékuk tesz érdemi lépéseket a drótnélküli rendszerek biztonságosabbá tétele érdekében.

Tuti menü