Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Wi-fi linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Egy - Ingyenes [2. oldal]
részletek »

Wi-fi képes leírás: Egy - Ingyenes [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: wi-fi.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 90 db
Egy megbízható osztó USR8003

Egy megbízható osztó USR8003

A számítástechnika térhódításával a gépek mellett az internet is beköltözött lakásunkba. Néhány éve még kuriózumnak számított, ha valakinek otthon PC-je volt, ma már természetes, hogy egy családban több is van. A szélessávú internetkapcsolatok elterjedésével nem meglepő hát, hogy a saját gép igénye mellett közvetlen internet-hozzáférést is szeretnénk, s lassan múltba vész az az idő, amikor családi beosztást kellett készíteni, hogy mindenki megírhassa leveleit, aztán az éjjeli olcsóbb tarifákat várva lestük az órát, mikor csatlakozhatunk.

Egyetlen perc alatt lehallgatható a wi-fi

Egyetlen perc alatt lehallgatható a wi-fi

Egyetlen perc alatt lehallgatható a wi-fi - A wi-fi routerekben széles körűen alkalmazott biztonsági protokoll mindössze 60 másodpercig áll ellen a támadásnak, állítják japán kutatók. A japán kutatók technikája Erik Tews és Martin Beck német tudósok tavaly télen bemutatott eljárásán alapszik. A novemberben demonstrált attak során a szakembereknek sikerült lehallgatniuk a számítógép és a router között zajló adatforgalmat egy módosított támadási metódussal, mely a wifihálózatokat korábban védő WEP (Wired Equivalent Privacy) titkosítási algoritmus sérülékenységére épített, és mely szintén a TKIP biztonsági hibáját használta ki. Míg azonban Tews és Beck csak 15 perc alatt volt képes teljes egészében lehallgatni az eszközök kommunikációját, addig a japánoknak mindez az úgynevezett man-in-the-middle trükk (amikor a kommunikációs csatornát eltérítve valaki mindkét fél számára a másik félnek adja ki magát) és egyéb matematikai eljárások segítségével mindössze egyetlen perc alatt sikerült.

Elektroszmog a lakásokban: ártalmas-e a wifi?

Elektroszmog a lakásokban: ártalmas-e a wifi?

Sokan gyanakszanak a mobiltelefonra, holott számos más, kevésbé ismert forrása is van az elektromágneses sugárzásnak bármelyik otthonban. Egészségkárosító hatást hétköznapi körülmények között nem lehet kimutatni. Sugárzás valóban mindenhol van, de korántsem annyi, amennyi veszélyt jelentene. Ez derült ki a HVG kérésére végzett szúrópróbaszerű méréssorozatből és kísérletből, amellyel az elektroszmogként is emlegetett, mindenhol jelen lévő rádiófrekvenciás és mikrohullámú sugárzást vettük górcső alá. A mobiltelefonok mellett kibocsátanak ilyen hullámokat a rádió- és tévéadók, a mikrosütők, a drótnélküli telefonok és lakáscsengők, az elektronikus bébiőrök, no meg a vezeték nélküli internetkapcsolathoz való, egyre népszerűbb wifi- (más néven wlan-) routerek is. Valamilyen mértékben egyébként minden elektromos készülék és vezeték sugároz.

Elektroszmog és Wi-fi allergia - milyen tünetekkel járhat?

Elektroszmog és Wi-fi allergia - milyen tünetekkel járhat?

Az elektromágneses hullámok mindenhol körbevesznek bennünket. Noha nem látjuk, nem érzékeljük, észrevétlenül befolyásolják a szervezetünket. Steve Miller számára végigsétálni a főutcán maga a pokol: szédül, hányingere van, zavart lesz, és fáj a feje. A bárokkal ugyanez a helyzet, nem tud vonaton, repülőn utazni, hotelben megszállni, anélkül, hogy őrült fejfájás ne gyötörné. Nem valami különös fóbiától szenved: allergiás a wi-fi-re. Nincs egyedül ezzel, a lakosság két százaléka szenved túlzott elektromágneses érzékenységtől, s szerencsétlenségükre a vezeték nélküli internethasználat egyre terjed.

Elfogadták a végleges 802.11n Wi-fi szabványt

Elfogadták a végleges 802.11n Wi-fi szabványt

Véget ért a végtelen történet, az IEEE a múlt héten jóváhagyta a 802.11n szabványt. A szervezet áldása ugyanakkor már csak formális, a gyártók évek óta megelégelték a huzavonát, és piacra dobták a még formálódó szabványnak megfelelő eszközeiket.

Extreme Digital

Extreme Digital

Router a gördülékeny kommunikációért! Ha meg akarjuk osztani a kapcsolatot eszközeink között, elengedhetetlen egy jó roter. A magyar csak útválasztó néven ismert eszköz, a hálózat kiépítése mellet, az internet megosztására is alkalmas. Ez a funkció a mai WiFi eszközök uralta világban, szinte lételem. Válassz tehát a Extreme Digital router kínálatából, hogy készülékeid naprakészek lehessenek!

Eye-Fi Pro 4GB

Eye-Fi Pro 4GB

Az Eye-Fi-ről, ami Wi-Fi támogatással ellátott SD kártyák gyártásával foglalkozik, elég régen hallhattunk utoljára. A gyártó most elkészült legfrissebb termékével, amely az Eye-Fi Pro 4GB-os típusjelzést viseli, és az előző modellekhez képest számos hasznos újítást kínál a felhasználóknak. A friss, SDHC szabványra épülő modellbe bekerült az ad-hoc Wi-Fi támogatás, valamint mostantól az automatikus vezeték nélküli fájlátvitel mellett a szelektív fájlátvitel is elérhető, így a felhasználó kiválaszthatja, hogy melyik képet vagy videót kívánja átküldeni Wi-Fi-n keresztül a számítógépre vagy akár közvetlenül a 25 támogatott fotó- és videó megosztó weblapok valamelyikére. Az új kártya tehát már nem csak a fényképeket, de a videókat is képes Wi-Fi-n keresztül továbbítani. A szelektív módnak köszönhetően egyébként egy régi problémát orvosolt a gyártó: a korábbi modellek automatikusan elküldtek minden elkészített képet a Wi-Fi kapcsolaton keresztül. Jó hír, hogy az új eljárás - azaz a szelektív fájlátvitel - a már meglévő Eye-Fi kártyák esetében is elérhető lesz a felhasználók számára, ehhez csak a kártyához mellékelt kliens szoftvert kell frissíteni. A kártyán természetesen a Wi-Fi-n elküldött fényképek és videók továbbra is megmaradnak, amíg azokat nem töröljük.

Fájhat a fejük a wifi miatt

Fájhat a fejük a wifi miatt

Ontja magából az elektroszmogot a wifi! A mobiltelefonok káros hatásait már régóta pedzegetik a tudósok, most pedig a szinte minden háztartásban megtalálható vezeték nélküli internetes készülék került terítékre.

Free WIFI Miskolc összes Škoda villamosán!

Free WIFI Miskolc összes Škoda villamosán!

A vidéki nagyvárosok közül Miskolcon először, a Miskolci Városi Közlekedési Zrt. (MVK Zrt.) által üzembe helyezett Free WIFI szolgáltatásnak köszönhetően az összes villamoson díjmentesen lehet netezni. A vezeték nélküli internet hozzáférés (WIFI) maximális sávszélessége járművenként 100 Mbps, melyen a csatlakozott felhasználók osztoznak. A szolgáltatásnak köszönhetően nem csak a városlakók járnak jól, hanem a városba egyre nagyobb számban érkező vendégek is, hiszen így könnyebbé válik akár a látványosságokról szóló leírás vagy egy útvonalterv elkészítése is.

Hirdetés
GeForce 9300-ITX Wi-Fi

GeForce 9300-ITX Wi-Fi

Egészen kicsit (17x17cm) mini-ITX mérete ellenére a Zotac GeForce 9300-as lapja mindent tud, ami a játékhoz, multimédiához vagy a házi mozizáshoz szükséges lehet. Furcsa, de a méret ellenére az új alaplap valóban szolgálhat akár játék PC alapjaként is. Ezt a lehetőséget főleg annak köszönhetjük, hogy a termék Intel LGA 775 processzorokat fogad. Legyen szó egymagos Celeronról, vagy Quad CPU-ról, a ZOTAC GeForce 9300-ITX-WiFi (I-E) mindenevő.

Gyakori kérdések a Wi-Fi segédről

Gyakori kérdések a Wi-Fi segédről

A Wi-Fi segéd automatikusan csatlakozni tud a Wi-Fi hálózatokhoz, így még több helyen lehet gyorsan internethez jutni. A segéd révén közösségi kiszervezéssel megosztott titkosítatlan Wi-Fi elérési pontokhoz, valamint olyan Wi-Fi hálózatokhoz lehet csatlakozni, amelyeket a partnerei osztottak meg a Wi-Fi segéd használatával.

Gyorsítsa fel a wifi-hálózatot!

Gyorsítsa fel a wifi-hálózatot!

A wifi-hálózat sebesség legbiztosabb mérője a saját tapasztalatunk. Ha a kedvenc oldalunk csak lassan nyílik, próbáljuk egy másik honlapot. Ha már mindketten csak vonakodva nyílnak meg, érdemes a wifi-nk állapotát szemügyre venni. Nem kell programozónak lenni ahhoz, hogy felgyorsítsuk a wifi-hálózatunkat. Alapvetően négy oka lehet annak, hogy lelassult a hálózatunk. Ezek pedig a következők: a számítógép, a router, a wifi-kapcsolat, vagy a net.

Hackerek paradicsoma

Hackerek paradicsoma

Napjainkra gyakorlatilag bárki számára megfizethetővé váltak a különféle vezeték nélküli (WiFi) eszközök, melyek egyre több háztartásban váltják le a vezetékes hálózatot. A kényelemnek azonban súlyos ára van: a WiFi hálózatok gyakorlatilag teljesen nyitottak, és terjedésükkel egyetemben soha nem látott mennyiségű biztonsági incidens kerül napvilágra.

Hot-spot, WiFi - Giganet

Hot-spot, WiFi - Giganet

Elindítottuk ingyenes HotSpot szolgáltatásunkat Nyíregyházán, mely bárki számára elérhető, aki rendelkezik Wi-Fi kompatibilis eszközzel (notebook, okos telefon). Az elérhető maximális sebesség 2/1 Mbit/s.

Hotspotok, Wifi helyek Budapesten

Hotspotok, Wifi helyek Budapesten

Hogy mik is azok a hotspotok? A hotspotok vagy más néven vezeték nélküli Internet hozzáférési pontok (röviden WiFi) lényege, hogy saját laptopunkkal, vagy PDA készülékünkkel, esetlek dual módú (telefonálásra és internetezésre alkalmas) telefonunkkal közvetlenül csatlakozhatunk a világhálóra. Ezek a hozzáférési pontoknak a hatótávolsága körülbelül 50 méter, és leginkább nyilvános helyeken, éttermekben, kávézókban, pályaudvarokon, bevásárlóközpontokban, repülőtereken találhatóak meg.

Ingyenes és egységes wifi épül Budapesten

Ingyenes és egységes wifi épül Budapesten

Tíz évvel ezelőtt jelent meg az első komolyabb wifihálózat hazánkban a Wiera nevével fémjelezve, de a szolgáltató idővel elvesztette az érdeklődését, és nem fejlesztette tovább a rendszereit. Tavaly azonban felvásárolta őket az ACE Telecom, és teljesen újratervezte a szolgáltatást. Ennek az eredménye a szórakozóhelyeken, rendezvénytermekben, hotelekben és közterületen elérhető Wifizone.

Ingyenes Wi-fi - Corvin Plaza

Ingyenes Wi-fi - Corvin Plaza

Ingyenes internetezési lehetőség akár mobiltelefonnal vagy laptoppal a Corvin egész területén. Látogatóink kényelme érdekében nemcsak a bevásárlóközpontok megszokott szolgáltatásaival, hanem sok apró figyelmességgel is várjuk Önt, hogy nálunk tényleg élmény legyen az időtöltés.

Tuti menü