Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Wi-fi linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Wi-fi képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: wi-fi.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 90 db
40 éves a vezeték nélküli internet

40 éves a vezeték nélküli internet

A WLAN, a WiFi és más vezeték nélküli adatátviteli technológiák árnyékában mindenképpen meg kell emlékezni az első vezeték nélküli hálózatról, mely a Hawaii Egyetemet kötötte össze más intézményekkel.

A hotspot fenntartóját büntetik a Wi-fi-s letöltésekért

A hotspot fenntartóját büntetik a Wi-fi-s letöltésekért

Egy brit kocsma tulajdonosa 8000 font, vagyis 2,4 millió forint büntetést kapott, mert a söröző vendégeknek nyújtott ingyenes Wi-fi-kapcsolaton egy felhasználó jogsértő tartalmakat töltött le. Ha az ügyből precedens lesz, a néhány hónapja bevezetett és sokat támadott brit fájlcseretörvény megölheti az ingyen wi-fit, hiszen egyetlen szolgáltató sem fogja vállalni a felelősséget a felhasználóiért.

A világ első Skype funkciós Wi-Fi telefonjai

A világ első Skype funkciós Wi-Fi telefonjai

A Skype globális internetes kommunikációs vállalat bejelentette együttműködés létesítését hardver gyártó partnerekkel az első Skype(TM) szoftvert alkalmazó WiFi telefonok szállításáról, amelyek lehetővé teszik internetes telefonhívások bonyolítását útközben. A Skype azzal, hogy lehetővé teszi internetes hívások bonyolítását számítógép nélkül is, felszabadítja a felhasználókat számítógépük használatának kényszerétől és egyúttal pénzt takarít meg számukra. Meg akarjuk adni az embereknek a szabad mozgás lehetőségét beszélgetések lebonyolítása közben és elérhetővé kívánjuk tenni számukra a Skype szolgáltatásait bárhol is legyenek, akár számítógép előtt, akár odahaza, vagy akár az irodában - jelentett ki Stefan Oberg, a Skype hardverfejlesztési igazgatója.

A Wi-fi fontosabb az ételnél a repülőn

A Wi-fi fontosabb az ételnél a repülőn

Az utasszállító repülőkön utazó amerikai üzletemberek fontosabbnak tartják azt, hogy tudjanak internetezni a levegőben, mint a fedélzeten kapott étel minőségét - derül ki az American Airlines és a HP felméréséből. Az e-mailben végzett kutatás eredményeiből kiderül, az amerikai üzleti utazók a legfontosabb fedélzeti kényelmi szolgáltatásnak a wi-fi internetet találják, a szolgáltatást a válaszadók 47 százaléka voksolta az élre, míg az olyan alapszolgáltatásokat, mint amilyen a felszolgált étel, csupán 30 százalék tartotta kiemelt fontosságúnak.

A Wi-Fi hackelésről részletesen

A Wi-Fi hackelésről részletesen

Mivel lehet felkelteni az eseményen megjelenő több száz szakember és hacker figyelmét? Egy Apple Macbook számítógép teljes feltörése egészen jó próbálkozás lehet. Jon 'Johnny Cache' Ellch és David Maynor biztonsági szakemberek június végén számoltak be kutatásukról, mely szerint számos vezeték nélküli eszköz meghajtószoftverében olyan hibákat találtak, melyek kihasználásával észrevétlenül átvehető az érintett gépek feletti teljes irányítás. A Black Hat konferencián bemutatott demonstráció igazán megdöbbentő.

A Wi-Fi hálózat beállítása az internetes hívásokhoz

A Wi-Fi hálózat beállítása az internetes hívásokhoz

Megadhatja, hogy a Lyncből kezdeményezett hang- és videohívásokhoz és az értekezlettartalmak megosztásához csak Wi-Fi-t szeretne-e használni, vagy ha épp nem csatlakozik Wi-Fi hálózathoz, akkor mobilhálózati kapcsolatot is használ.

A wifi káros az egészségre?

A wifi káros az egészségre?

Szinte nincsen olyan ember, aki napi rendszerességgel ne tartózkodna wifi közelében, vagy ne használná azt. Kényelmessé és korlátlanná teszi az internetezést, de közben káros sugarakkal találkozhatunk. Legújabb kutatások szerint egyáltalán nincs kedvező hatással egészségünkre, tehát, ha tehetjük, minél kevesebbet használjuk.

Agyukra ment a wifi, de szó szerint

Agyukra ment a wifi, de szó szerint

A francia bíróság havi 650 font rokkantsági járadékot állapított meg Marine Richardnak, mivel a nő hivatalosan is allergiás az elektromos eszközökre és a wifire. Ezzel ráadásul nincs egyedül. A 39 éves francia nő úgynevezett elektromágneses túlérzékenységben (Electromagnetic Hypersensitivity, EHS) szenved: allergiás az elektromágneses sugárzásra, amelyet a modern elektronikus eszközök bocsátanak ki. Vagyis Marine érzékeny a mobiltelefonokra, a wifi routerekre, a tévékre, a távirányítókra és több száz más kütyüre. Akárhányszor egy gép közelébe kerül, fejfájás, gyengeség, heves szívdobogás, émelygés és rossz közérzet kínozza.

Autós hifit és Wi-fi-t visz a CES-re a Dension

Autós hifit és Wi-fi-t visz a CES-re a Dension

A közelgő szórakoztatóelektronikai vásáron autóba építhető multimédiás rendszereket mutat be a Dension Audio Systems Kft. A magyar tulajdonú Dension Audio Systems önálló standdal és saját fejlesztéssel jelenik meg a 2010 januárjában megrendezésre kerülő Las Vegas-i CES szakkiállításon. A cég olyan termékeket fejleszt, amelyekkel a hordozható zenelejátszók - például az iPodok - összeköthetők az autók beépített zenerendszerével.

Hirdetés
Az ember, aki kikészül az iPhone-tól

Az ember, aki kikészül az iPhone-tól

Egy amerikai férfi több mint félmillió - egészen pontosan 530 ezer - dollárra perli a szomszédját azért, mert az többek között wi-fi hálózatot működtet a házában és folyamatosan bekapcsolva tartja a mobiltelefonját. Az új-mexikói Santa Fében élő Arthur Firstenberg azt követően fordult a bírósághoz - írja az esetről beszámoló Santa Fe New Mexican -, hogy a kerítés túloldalán használt eszközök miatt a saját ingatlana elviselhetetlenné vált számára, olyannyira, hogy kénytelen volt barátoknál vagy rosszabb esetben a kocsijában meghúzni magát, azaz gyakorlatilag hajléktalanná vált.

Belkin N1 Vision

Belkin N1 Vision

Épp egy hónapja vendégeskedett nálunk az Asus két remek, N-es hálózati eszköze. Ennek évfordulója alkalmából, most bemutatkozik portálunkon a Belkin, hasonló termékekkel. Aki esetleg nem ismerné a Belkin nevet, annak most röviden bemutatjuk, mivel is foglalkozik a vállalat: 1983-ban, Kaliforniában alapították a céget, ami immár 25 éve látja el a számítástechnikai piacot különböző eszközökkel. A termékpaletta igen széles, ami elsősorban a cég dinamikus növekedésének köszönhető. A Belkin elsősorban perifériás eszközöket gyárt, mint pl.: mobil zenelejátszó kiegészítők, KVM switch-ek, kábelek és hubok.

Bepereltek egy iskolát

Bepereltek egy iskolát

Az Egyesült Államokban az egyik illinois-i iskolában a szülők tiltakozásukat fejezték ki az osztálytermekben meghonosított vezetéknélküli Wi-Fi technológia ellen, mondván, hogy a Wi-Fi eszközök rádióhullámai adott esetben károsíthatják gyermekeik egészségét. A szülők egészen odáig elmentek, hogy nemrégiben bírósági pert indítottak az Oak Park általános iskola ellen.

Bezavarja a wi-fit a babaőrző

Bezavarja a wi-fit a babaőrző

Nem a szomszéd rossz routere, hanem a babaőrzők és egyéb háztartási masinák felelősek a rossz wi-fi kapcsolatért Nagy Britanniában - adta hírül a The Register. Nem a rosszul beállított routerek vagy a gombamódra szaporodó otthoni wi-fi-eszközök felelősek az egyre gyengébb jelért - ezt mutatta ki a brit Ofcom megbízásából végzett felmérés. A zaj főleg a wi-fi routerek által folyamatosan sugárzott életjelekből (beacon csomagok), a rendszer működéséhez szükséges egyéb csomagokból és az azonos rádiósávot használó háztartási eszközök kommunikációjából áll össze. A felhasználói adat meglepően kevésnek bizonyult.

Bizonyíték a wifi káros hatásaira?

Bizonyíték a wifi káros hatásaira?

Létezik a wifiallergia, Valódi rokkantságot okozhat a wifi - értelmezte a honi bulvársajtó a hírt, miszerint egy francia nőt rokkanttá nyilvánítottak elektromágneses túlérzékenysége miatt. Az Intersect bloggere utánajárt a különös betegségnek.

Bluechip

Bluechip

Wifi vásárlás a Bluechip webáruházban. Vezetéknélküli eszközök Önnek! Az oldalon feltüntetett képek és specifikáció csak tájékoztató jellegűek! Kérjük, vásárlás előtt tájékozódjon a gyártó honlapján!

Boncasztal

Boncasztal

Aki otthon is használ internetet, annak előbb utóbb szembe kell néznie a problémával, hogy a család több tagja is szeretné egy időben igénybe venni azt. A megoldás a router, azaz egy olyan eszköz, ami szétosztja az internetet több számítógépre.

Csináljunk gyors wi-fit

Csináljunk gyors wi-fit

Korábban már írtunk fds gyors tesztjéről az n-es wifi ügyben. Eredetileg nem szándékoztam 52 ezer forintot Airport Extreme-re költeni, de most mégis úgy alakult, hogy Gaba segítségével tudtam egyet szerezni az angoloktól picit olcsóbban.

Tuti menü