Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egyéb Wi-fi képes leírás - Wi-fi.tlap.hu
részletek »

Egyéb Wi-fi - Wi-fi.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: wi-fi.tlap.hu » Egyéb Wi-fi
Keresés
Találatok száma - 12 db
Bepereltek egy iskolát

Bepereltek egy iskolát

Az Egyesült Államokban az egyik illinois-i iskolában a szülők tiltakozásukat fejezték ki az osztálytermekben meghonosított vezetéknélküli Wi-Fi technológia ellen, mondván, hogy a Wi-Fi eszközök rádióhullámai adott esetben károsíthatják gyermekeik egészségét. A szülők egészen odáig elmentek, hogy nemrégiben bírósági pert indítottak az Oak Park általános iskola ellen.

Bezavarja a wi-fit a babaőrző

Bezavarja a wi-fit a babaőrző

Nem a szomszéd rossz routere, hanem a babaőrzők és egyéb háztartási masinák felelősek a rossz wi-fi kapcsolatért Nagy Britanniában - adta hírül a The Register. Nem a rosszul beállított routerek vagy a gombamódra szaporodó otthoni wi-fi-eszközök felelősek az egyre gyengébb jelért - ezt mutatta ki a brit Ofcom megbízásából végzett felmérés. A zaj főleg a wi-fi routerek által folyamatosan sugárzott életjelekből (beacon csomagok), a rendszer működéséhez szükséges egyéb csomagokból és az azonos rádiósávot használó háztartási eszközök kommunikációjából áll össze. A felhasználói adat meglepően kevésnek bizonyult.

Boncasztal

Boncasztal

Aki otthon is használ internetet, annak előbb utóbb szembe kell néznie a problémával, hogy a család több tagja is szeretné egy időben igénybe venni azt. A megoldás a router, azaz egy olyan eszköz, ami szétosztja az internetet több számítógépre.

Egy megbízható osztó USR8003

Egy megbízható osztó USR8003

A számítástechnika térhódításával a gépek mellett az internet is beköltözött lakásunkba. Néhány éve még kuriózumnak számított, ha valakinek otthon PC-je volt, ma már természetes, hogy egy családban több is van. A szélessávú internetkapcsolatok elterjedésével nem meglepő hát, hogy a saját gép igénye mellett közvetlen internet-hozzáférést is szeretnénk, s lassan múltba vész az az idő, amikor családi beosztást kellett készíteni, hogy mindenki megírhassa leveleit, aztán az éjjeli olcsóbb tarifákat várva lestük az órát, mikor csatlakozhatunk.

Gyakori kérdések a Wi-Fi segédről

Gyakori kérdések a Wi-Fi segédről

A Wi-Fi segéd automatikusan csatlakozni tud a Wi-Fi hálózatokhoz, így még több helyen lehet gyorsan internethez jutni. A segéd révén közösségi kiszervezéssel megosztott titkosítatlan Wi-Fi elérési pontokhoz, valamint olyan Wi-Fi hálózatokhoz lehet csatlakozni, amelyeket a partnerei osztottak meg a Wi-Fi segéd használatával.

Nincs még láthatatlan tank, de tíz perc alatt törhető

Nincs még láthatatlan tank, de tíz perc alatt törhető

Az amerikai szakértők hosszú évtizedeket jósolnak még addig, míg láthatatlan tankok és a filmekből ismert terminátorrobotok csaphatnak össze a harcmezőkön emberi csapatok helyett. A robothadviselés mellett azonban nem tekinthetünk el azon informatikai vonalon vívott csatáktól sem, amelyek lassan nyíltan zajlanak nemzetek között.

Router Teszt

Router Teszt

Június végén ünnepelte 20. születésnapját a D-Link. Az 1986-ban, csupán négy alkalmazottal induló vállalat mára 1800 embert foglalkoztat a világ több mint száz országában. A D-Link elsősorban az otthoni, kis- és közepes irodai felhasználókat célozza meg termékeivel. Ma a kínálatának alapját képező Wi-Fi routerek közül ismerkedünk meg hárommal, de D-Link címkével kaphatunk vezetékes hálózati rendszereket, otthoni multimédiás berendezéseket vagy akár komolyabb, vállalati hálózati elemeket is. A DI-624+ Wi-Fi router az AirPlusG+ termékcsaládba tartozik. A Texas Instruments chipeket használó eszközök 54 Mbps-os csúcssebességre képesek, és kompatibilisek a 22 Mbps-os szabvánnyal is. A DI-624+ a megszokott router-kiegészítőkkel érkezett. A táp és használati útmutató mellett kék hálózati kábelt, gumilábakat és állványokat találtunk. A csomaghoz 30 napos PC-cillin Internet Security 12 biztonsági szoftver is jár.

Skype WiFi hozzáférési pont

Skype WiFi hozzáférési pont

Világszerte több mint 2 millió WiFi hozzáférési ponton csatlakozhat az internethez, és a Skype-egyenleggel csak azokért a percekért kell fizetnie, amelyeket valóban fel is használ. Nem kell többet út közben hitelkártyákkal vagy hosszadalmas regisztrációs folyamatokkal bajlódnia.

Vezeték nélküli hálózat otthon

Vezeték nélküli hálózat otthon

Cikksorozatunk első két részében megismerkedtünk a vezeték nélküli hálózatok alapjaival, összehasonlítottunk a vezetékes hálózatok adta lehetőségekkel, bemutattuk 802.11 szabványokat, ismertettük mire van szükség egy otthoni/irodai WLAN hálózat kiépítéséhez, mire használhatjuk vezeték nélküli hálózatunk képességeit, felsoroltuk mire érdemes figyelni vásárláskor, áttekintettük egy WLAN router alapvető beállításait valamint néhány gyakorlati példát is megemlítettünk.

Hirdetés
Wi-Fi headset a láthatáron

Wi-Fi headset a láthatáron

Úgy tűnik, hogy igen komoly ellenfelet kaphat a közeljövőben a Bluetooth, ugyanis az Ozmo és az Intel legújabb megoldása ugyanarra a piaci szegmensre kíván rátelepedni, melyet jelenleg a Bluetooth technológia ural. Az idei Computex kiállításon az Intel és az Ozmo bemutatta a WiFi PAN (Personal Area Network - személyes helyi hálózat) megoldását, mely kifejezetten alacsony fogyasztású eszközök számára készült. A technológia segítségével a Bluetooth készülékekhez hasonló alacsony fogyasztású fülhallgatók, egerek és más eszközök hozhatóak létre, melyek aztán könnyedén csatlakozhatnak a W-iFi PAN laptopokhoz vagy telefonokhoz. A megoldás igazi előnye azonban a telefonokban és a laptopokban jelentkezik, ugyanis azok egyszerre tudnak csatlakozni WLAN hálózathoz és alacsony fogyasztású Wi-Fi PAN eszközökhöz, vagyis nincs szükség külön Bluetooth vezérlőre, mely révén egyel kevesebb komponensre, azaz egyel kevesebb üzemidő csökkentő tényezőre lesz szükség. Egyelőre nem tudni, hogy az első Wi-FI PAN eszközök mikor jelennek meg, de a Belkin már teszteli a megoldásban rejlő lehetőségeket.

Wi-Fi-s vetítő a Sanyo-tól

Wi-Fi-s vetítő a Sanyo-tól

Saját állítása szerint az iparág első 802.11n-es vetítőjét készül hónapokon belül piacra dobni a Sanyo, LP-WXU700 néven, amely láthatólag mindenféle feladatra alkalmas, és senkinek nem fog csalódást okozni - már persze azokat kivéve, akik arra számítanak, hogy netán még olcsó is lesz.

WiFi a vonaton - Máv

WiFi a vonaton - Máv

Több mint 700 járművön díjmentes fedélzeti internet szolgáltatás: Szolgáltató vállalatként fontosnak tartjuk, hogy vasúti utazását komfortossá, járatunkon töltött idejét pedig hasznossá tegyük. A MÁV-START Zrt. folyamatban lévő fejlesztésének köszönhetően 2013-ban az InterCity járatokon és a Budapest elővárosi forgalomban közlekedő járművek nagy részén, összesen mintegy 700 kocsiban, illetve közel 100 motorvonatban is elérhetővé vált a fedélzeti WiFi szolgáltatás.

Tuti menü